Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bente Stallknecht bliver ny prorektor

Navne — Professor i motion Bente Stallknecht overtager prorektorposten med særligt ansvar for uddannelse fra Lykke Friis. 

Professor Bente Stallknecht, 54, skal være være med til at bringe uddannelse tættere på forskningen på Københavns Universitet. Hun kommer fra en stilling som institutleder på Biomedicinsk Institut og har forsket i, hvad motion betyder for overvægt.

Bente Stallknechts blå bog

2016: Institutleder på Biomedicinsk Institut, KU
2016: Professor i sundhedsfremmende fysisk aktivitet, KU
2015-16: Konstitueret institutleder på Biomedicinsk Institut, KU
2007-15: KU-studieleder på Civilingeniør: Medicin og Teknologi
2013: Professor MSO inden for fysisk aktivitet og fedme, KU
2001: Lektor, Medicinsk Fysiologisk Institut / Biomedicinsk Institut, KU
1997: Ph.d., KU

Bente Stallknecht blev professor med særlige opgaver inden for fysisk aktivitet og fedme i 2013, og i 2016 blev hun professor i sundhedsfremmende fysisk aktivitet. Siden 2014 har hun været medlem af EU-Kommissionens Videnskabelige Sundhedspanel, og hun leder Københavns Universitets Strategiske Platform for Livsstils-, Fedme- og Metabolismeforskning.

»Vi har valgt Bente Stallknecht, fordi hun både har de faglige og personlige kompetencer, der matcher jobbet, og fordi hun komplementerer den øvrige ledelse. Københavns Universitet arbejder målrettet på at styrke uddannelseskvaliteten, bl.a. ved at skabe kreative læringsmiljøer og ved at koble uddannelserne tættere til forskning og praksis. Her kan Bente Stallknecht bidrage med sin faglighed, et godt blik for at involvere de studerende og erfaring med tværfagligt samarbejde. Samtidig har hun en solid ledelseserfaring og kender Københavns Universitet indgående og er også meget opmærksom på, at universitetet skal være en del af omverden. Jeg ser meget frem til samarbejdet,« siger rektor Henrik C. Wegener til nyheder.ku.dk.

»Universitetets rolle i samfundet er at skabe og formidle viden. En direkte formidlingsvej er via universitetets studerende, der bliver indskrevet, undervist og siden kommer ud som kandidater til private og offentlige arbejdspladser. På den måde kommer universitetets viden ud til hele samfundet, og den spredning af viden er vigtig. Derfor ser jeg stillingen som prorektor med særligt ansvar for uddannelse som betydningsfuld og attraktiv. Jeg ser frem til at samarbejde med rektor, universitetsdirektøren og resten af Københavns Universitet om at implementere Strategi 2023,« siger Bente Stallknecht sammesteds.

 

Annonce

Seneste