Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Billigere at komme langvejs fra

SU – Transportrabatten for de studerende på videregående uddannelser, som rejser langt hver dag, er steget markant i det nye år.

Det drejer sig om en besparelse på 80 procent, eller 2.353 kroner, om måneden, hvis du er studerende på en videregående uddannelse og for eksempel pendler mellem Odense og København hver dag.

Måske er det en del af regeringens forsøg på at stoppe affolkningen af Udkantsdanmark, eller også har politikerne lyttet lidt til studenterorganisationernes krav om billigere transport.

For hardcore pendlere

Ændringen består i, at loftet for rabat på 705 kroner om måneden er fjernet, dog bliver egenbetalingen samtidig hævet fra 423 kroner til 562 kroner om måneden.

Det betyder, at du for snoldede 562 dask om måneden kan drøne frem og tilbage mellem Jylland og Sjælland så meget du lyster. Hvis du vel at mærke har bopæl det ene sted og går på en videregående uddannelse det andet sted og ellers har nerver til daglig nærkontakt med DSB-systemet.

Det bliver til gengæld lidt dyrere for dig, som kun bor halvlangt fra din uddannelsesinstitution på grund af stigningen i egenbetalingen. Mens priserne for studerende på en ungdomsuddannelse er steget den 1. januar 2011 fra en egenbetaling på 324 kroner til 562 kroner om måneden.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste