Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Bliver din hund ordentligt rehabiliteret?

Life har fået et genoptræningscenter til de firbenede. Centret kombinerer hjemmeøvelser med et undervandsløbebånd så Fido kan blive fit for fight igen

Trænger din hund til en gang fysioterapi, så er der godt nyt fra Det Biovidenskabelige Fakultet (Life). Her åbnede nemlig Genoptræningscentret på Hospital for Mindre Husdyr mandag den 18. maj.

Hunde og andre firbenede dyr kan få gigt i deres led; onde muskelsmerter; en nerveoperation kan medføre særlige genoptræningsbehov; eller simpelt slid og alderdom kan kræve en indsats. Ligesom den slags hændelser udløser noget fysioterapi for os tobenede mennesker, så har de firbenede nu også fået et genoptræningscenter på Life.

»Vi kan lave fysioterapi på dyr, og som noget nyt knytter vi det til forskning og undervisning på et universitet,« fortæller seniordyrlæge Anne Vitger, Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme, der også er den første dyrlæge her i landet der er certificeret som smådyrsterapeut.

Vandløbebånd
Alle smådyr med fire ben er centrets målgruppe. Men hundene vil få mest glæde af centret, for ifølge Anne Vitger har hunde oftest behovet, og så er de nemme at få til at lave øvelserne.

»Hunde kan gå over forhindringer, bruge vippebræt og bolde, og vi kan få dem til at gå i slalom for at træne alle deres led og muskler,« fortæller Anne Vitger. Centret har også et løbebånd nedsænket i en beholder med rent, varmt vand, så dyrene ikke får for meget belastning på deres led under genoptræningen.

Foruden Anne Vitger arbejder to veterinærsygeplejersker med at udføre fysioterapi og genoptræning både som en specialiseret undersøgelse, tilrettelæggelse af et særligt behandlingsprogram samt instruktion i en omgang understøttende træningsøvelser i hjemmet.

Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme har ikke før haft et egentligt genoptræningscenter til de firbenede, og centrets vandløbebånd og udgifter til en halv sygeplejerske i to år er sponsoreret af en dansk veterinærvirksomhed, Merial Norden. Øvrige udgifter dækkes gennem brugerbetaling.

Seneste