Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Blokaden er slut: Ledelsen og de studerende indgår aftale

Ny aftale — De studerende vil nu forlade ledelsesgangen, efter parterne har underskrevet en samarbejdsaftale.

Efter 38 dages blokade af ledelsesgangen på Det Humanistiske Fakultet er de studerende nu klar til at pakke luftmadrasserne sammen.

Onsdag eftermiddag omkring klokken 16 lykkedes det ledelsen og HUMrådet at nå til enighed efter flere ugers forhandlinger.

Parterne har nu underskrevet to aftaler, et dokument, der specifikt handler om arbejdet med den kommende målplan for 2021 til 2024 og så en mere overordnet samarbejdsaftale, der sætter rammerne for fremtidige forhandlinger. Det bekræfter både ledelsen og HUMrådet.

De studerende har blokeret ledelsesgangen, fordi de var utilfredse med målplanen for 2020 til 2023. En målplan, som de har kritiseret for at lægge op til sammenlægninger af fag, brede bachelorindgange og fælles, obligatoriske valgfag.

Emma Kisch, blokadens PR-anvarlige, bekræfter i en pressemeddelelse, at de studerende nu vil rykke ud af ledelsesgangen, så de ansatte kan møde på arbejde torsdag morgen.

»Vi har opnået alt det, vi ville. Vi har fået vores krav igennem og har sørget for, at der fremover bliver mere inddragelse af de ansatte og studerende her på fakultetet,« siger Sidsel Vedel, formand i HUMrådet.

»Vi er stolte af begge dokumenter, men vi er især stolte af den foreløbige samarbejdsaftale, der sikrer, at høringsprocesserne her på stedet i fremtiden bliver mere inkluderende. Aftalen sikrer vores ret til medbestemmelse.«

Prodekan Jens Erik Mogensen udtrykker også begejstring for, at blokaden ophæves – og at parterne nu er enige om, hvordan de skal arbejde sammen fremover.

»Jeg er utroligt glad for, at vi har fundet en fælles forståelse for, hvordan vi samarbejder inden for universitetslovens rammer. Det er rigtig vigtigt at have nogle færdselsregler for, hvordan alle bliver set og hørt, inden væsentlige beslutninger tages,« siger han.

»Jeg er også glad for, at de studerende er så engagerede i deres uddannelser og gerne vil have indflydelse på dem.«

Læs mere om de to aftaler, som parterne har indgået her.

Opdateret 18.52 med kommentarer fra Sidsel Vedel og Jens Erik Mogensen.

Seneste