Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Breaking: Det fulde program til forårsfestivalen

Program — Aflys weekendturen til Berlin. Det musikalske lineup til forårsfestivalen den 10. maj er klar ...

Arrangørerne bag forårets store festival for studerende og ansatte, der går ned i Universitetsparken den 10. maj lukker musikprogrammet af med et brag, når de (den 11. april) afslører de sidste bookinger:

Det fulde lineup:

  • Phlake
  • WhoMadeWho
  • JADA
  • Carl Emil Petersen
  • Baal
  • The Blue Van
  • Aksglæde
  • Takykardia
  • DJ Er Du Dum Eller Hvad

 

Phlake

Phlake er i rotation med singlen Waited All Summer. Senest har bandet afsluttet deres Can We Talk Tour, der bød på 10 udsolgte shows – bl.a. hele 3 udsolgte koncerter i DR’s Koncertsal. Phlake vandt ‘årets lytterhit’ for sangen The Rascal ved P3 Guld 2019, og derudover var duoen det mest spillede navn på samlet alle danske radiokanaler i 2018.

WhoMade Who

Siden bandets dannelse i 2003 har WhoMadeWho gennemgået en udvikling som få andre bands. I begyndelsen bestod musikken af velkomponeret og dansabel indie-dance, men i dag er bandet også leveringsdygtigt i dybe og tunge elektroniske sets, som de blæste publikum bagover med ved Burning Man festivalen i Nevada.

Bliv frivillig

Sidste år var der 350 seje frivillige studerende og ansatte fra KU med til at skabe den vildeste festival med 16.000 glade mennesker, der dansede, deltog i debatter og havde en fest med hinanden. Vil du være frivillig i år? Der mangler stadig gode kræfter.

Carl Emil Petersen

Ja, ham fra Ulige Numre. Carl Emil Petersen debuterede i oktober sidste år med sit første soloalbum, Natradio, som Politiken elskede med hele fem hjerter. Ulige Numres nyklassikere som Frit Land, Halvnøgen og København har fået et kuld stedsøskende, der er klar til sammen at drage ud til en voksende publikumskare.

Baal

Man ved aldrig helt hvor man har Baal, hvilket passer meget godt ind i bandets selvforståelse. Det nye album Time Is Old udkom i januar i år og viser, at bandet efter 10 års pause stadig har helt deres egen unikke stil med klare referencer til rockens dna. Med Bjørn Fjæstads karakteristiske vokal i front for orkestret, tages der store selvsikre skridt på vej ind i en ny tid for Baal.

Takykardia

Trip-soul-trioen mødtes med vidt forskellige musikalske baggrunde i en verden af fængslende æstetik, og de præsenterer et genrebrydende og legesygt univers med Luna Matzs forførende vokal i front. Bandet har ry for at levere en helt særlig live performance, og deres seneste koncerter har været udsolgt – med kø til de ekstra billetter. For tiden er de i studiet for at indspille deres debutalbum.

Jada

Den danske sangerinde Jada har allerede markeret sig som et af 2018 mest lovende nye navne. Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted, har på rekordtid tryllebundet danske lyttere med sin solide sangskrivning og kæmpe sangtalent. Allerede før den officielle debut, florerede der i musikmiljøet mobiloptagelser fra små klubber, der viste et af landets måske største vokaltalenter.

The Blue Van

Bandet spillede kun én enkelt reel koncert i 2018 i anledningen af 10 års-jubilæet for Man Up-albummet. 2019 startede ud med en Danmarks-turné, som har efterladt bandet i topform og ivrige efter at komme ud på sommerens endnu større scener.

Aksglæde

Bag kunstnernavnet Aksglæde gemmer sig Jacob Aksglæde, der i år har taget et nyt band med ud på landevejen. Sidste år var Aksglæde og sangen Næste Sommer blandt de flittigst spillede på både P6 Beat og P4s kanaler. Anmelderne skamroser også hans kvalitetspop indrammet af et ærligt og reflekterende tekstunivers med inspiration fra både C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Marie Key.

DJ Er Du Dum Eller Hvad

Han bliver regnet som én af de mest toneangivende DJ’s på den elektroniske scene i København igennem de sidste 10 år. Vi kender hans karakteriske stil og altid skjulte ansigt fra store elektroniske events – og som DJ for hip-hop-gruppen Suspekt.

Seneste