Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Covid-test var falsk alarm, men nu er en ny studerende testet positiv på Humaniora

Corona er blevet en del af studiestarten for Københavns Universitets studerende. Senest er 32 studerende blevet bedt om at selvisolere. Det Humanistiske Fakultet har oprettet en hjemmeside med opdateringer om smittesituationen.

Det var falsk alarm, da Det Humanistiske Fakultet 24. august meddelte, at en tutor fra faget Retorik havde fået covid-19. To dage senere kom det frem, at en ikke nærmere beskrevet »it-fejl i systemerne« havde produceret en falsk positiv. Så fakultetet kunne ånde lettet op.

For en stund. Nu oplyser fakultetet, at en studerende fra en anden uddannelse, Kommunikation og It, er testet positiv, hvorefter hele 32 medstuderende er blevet bedt om at isolere sig og få taget en coronatest.

I erkendelse af, at coronasituationen på Det Humanistiske Fakultet i hvert fald i perioder udvikler sig hurtigt, har fakultetet nu oprettet en hjemmeside, hvor man kan følge smitteudviklingen.

24. august sagde fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen til Uniavisen, at han forventede, at der ville opstå nye tilfælde af coronasmitte blandt fakultetets mange studerende (der var 8.571 studerende per 1. oktober 2019 på de humanistiske fag).

»Vi er hele tiden opmærksomme, så jeg er ikke nervøs for det. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at se flere tilfælde, og så er vi klar til at reagere,« sagde Kristian Boye Petersen.

Kristian Boye Petersen sagde også, at de studerende »har opført sig, som de skal« under studiestarten.

På Aarhus Universitet har coronasmitten også tidligere på måneden ramt studerende. Her blev seks studerende ifølge Jyllands-Posten smittet trods forsøg på at tage forholdsregler ved at spritte af osv.

På Københavns Universitet har der ikke tidligere været offentligt kendte tilfælde af corona blandt de studerende, men en eller flere anonyme personer, der hævdede at være smittede med corona, truede tidligere på sommeren med at møde op til en eksamen på tandlægestudiet, hvorved deres medstuderende, lærere og andre tilstedeværende ville være i fare.

LÆS OGSÅ: Københavns Universitet advarer tandlægestuderende om coronatrussel

Der har dog ikke efterfølgende været meldinger om smitte.

I tilfælde af smitte kontakter universitetet Styrelsen for Patientsikkerhed, som rådgiver om det videre forløb.

Seneste