Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Datalogi hopper frem i verdenseliten

Ranglister — Datalogisk Insitutut - DIKU - på Københavns Universitet er hoppet frem til en 11. plads på listen over verdens bedste datalogiske institutter. KU er det eneste europæiske universitet på listen ud over ETH i Schweiz.

Datalogi (DIKU) på KU hører til i verdenseliten. Instituttet er sprintet frem på listen ‘Academic Ranking of World Universities’ – også kaldet Shanghai-rankingen.

DIKU er sprunget fra en 49. plads sidste år til en 11. plads i år. Det er den højeste placering Københavns Universitet nogensinde har opnået.

Shanghai-rankingen – der regnes for en af de vigtigste universitets-rankings i verden – fokuserer bl.a. på uddannelseskvalitet, antallet af Nobelpristagere blandt alumner og ansatte, antal citerede forskere og antallet af artikler publiceret i de videnskabelige tidsskrifter Nature og Science.

Alt sammen vurderet i forhold til institutionens størrelse.

En koncentreret indsats

På DIKU er professor og institutleder på Datalogisk Institut, Mads Nielsen, stolt af instituttets høje placering på listen.

»Vi havde forventet at rykke op på listen, men nok ikke så meget. Vi er især gået frem i antallet videnskabelige citationer, så det er en koncentreret indsats igennem flere år. Det betyder, at vores forskning bliver citeret bredt i hele verden. Men det gode resultat hænger også sammen med, at vi har fået flere studerende og har forbedret vores økonomi de sidste fem år.«

Tiltrækker dygtige forskere

Det betyder noget især for de oversøiske ph.d-studerende at studere ved et universitet, der er så godt ranket

Mads Nielsen, institutleder, DIKU

Udover ETH i Schweiz er Københavns Universitet det bedst placerede europæiske universitet på listen. Foran DIKU ligger datalogiuddannelserne på amerikanske eliteuniversiteter som Massachusetts Institute of Technology (MIT), Berkeley, Stanford, Harvard og Princeton.

Og ifølge Mads Nielsen er DIKUs position vigtig – både når det gælder om at tiltrække dygtige forskere, men også studerende.

»Udover at glæde os over resultatet, så kan det bruges fremadrettet til at tiltrække udenlandske og danske studerende, når vi kan vise, at vi er en af de bedste uddannelser i Europa. Det betyder noget især for de oversøiske ph.d-studerende at studere ved et universitet, der er så godt ranket. Så det er da en position, vi vil kæmpe for at beholde.«

Se hele Shanghai-rankingen her.

Seneste