Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Det vi ikke taler om

Portræt af en podcaster — Emilie og hendes panel tager sig af din kvartlivskrise, dine datingspørgsmål og andre dilemmaer i Podkassen.

Pædagogikstuderende Emilie Duval Stolle er en af de podcastere, Uniavisen nævnte i den store fede podcastguide lige før jul.

Hendes brevkasse-podcast Podkassen er en slags Mads & Monopolet for studerende. Et skiftende panel af studerende tager anonyme medstuderendes dilemmaer op og svarer ærligt på dem.

Tonen er let og sjov, men samtidig anerkendende og varm – også, når det er svære tabuer og tunge dilemmaer, der bliver vendt og drejet:

Hør podkassen her

Tietgen podcast

»Målet er at italesætte nogle ting, som vi normalt ikke snakker om.«

Et af de seneste dilemmaer, der har været oppe at vende, er fx, hvordan man får en sugardaddy på sit kollegie.

Emilie styrer showet som moderator, men hun byder også ind, hvis det er nødvendigt. Det meste af tiden stiller hun opfølgende spørgsmål til de andre i panelet for at sætte gang i nye refleksioner. Til sidst samler hun op.

Fuld anonymitet

Selv Emilie ved ikke, hvem det er, der rejser dilemmaerne. Og der er med vilje ingen måde at spore dem på, for vedkommende har blot lagt en seddel i hendes postkasse.

Det er meget frigørende ikke at vide, hvem der har stillet spørgsmålet. Man kan sige lige præcis det, der falder én ind.

Emilie Duval Stolle, vært på Podkassen

»Det er meget frigørende ikke at vide, hvem der har stillet spørgsmålet. Man kan sige lige præcis det, der falder én ind.«

Emilie fortæller, hvordan hun og panelet engang blev og snakkede videre i en hel time om et dilemma, efter optageren var slukket.

Hun griner og siger, at det tit er når mikrofonen er slukket, at ‘alt det gode’ lige pludselig opstår.

»Jeg er har også oplevet, at folk i panelet skifter mening undervejs, når de hører, hvad de andre siger. Det synes jeg, er meget reelt. For det kender man også fra sit eget liv – at man får et input, og så skifter man mening.«

Emilie vil gerne have alle nuancerne med. Derfor er det vigtigt for hende ikke at klippe noget ud.

 

Vant til at tale om svære ting

Ved siden af pædagogikstudiet arbejder Emilie i Ungdommens Røde Kors, hvor hun tager imod beskeder fra unge, der har det svært. Hun er altså vant til at rådgive andre unge om de ting, de ikke kan få sagt til dem omkring sig.

Hun har også selv stået på den anden side og haft brug for et godt råd. I marts 2017 var hun nemlig med i det første program af DRs relancering af Tværs på P3 – et program, der tager unges problemer og bekymringer op for at bryde med tabuer og ensomhed.

Emilie interesserer sig meget for psykologien. Men det er også vigtigt for hende, at Podkassen ikke udelukkende bliver gruppeterapi på andres vegne.

Det skal blive ved med at være sjovt, men det er også fedt, når der kommer nogle af de lidt mere alvorlige emner
Emilie Duval Stolle, vært på Podkassen

Og hvordan får man så en sugardaddy eller sugarmama på kollegiet? En der kan købe is til dig på Ismageriet eller hjælpe dig med aftensmaden sidst på måneden, når SUen er ved at rinde ud?

Rådet fra Podkassens panel er klart: Du skal kigge efter folk, der kommer sent hjem, for de må jo arbejde meget. Hold især øje med dem, der snart flytter ud, for de er lidt tættere på et fuldtidsjob med voksenløn.

Emilie ryster smilende på hovedet, da hun fortæller om sugardating-dilemmaet:

»Det er det gode ved det – at det bare er råd. Det er ikke noget, du skal gøre. Du kan bare lade være med at bruge det, så der er ikke rigtig noget at tabe ved det.«

Seneste