University Post
University of Copenhagen
Independent of management

Politics

Andreas Weidinger: En garvet politiker

Kommunalvalg — Uniavisen har talt med fem studerende fra Københavns Universitet, der kan sætte kryds ud for deres eget navn til kommunalvalget. En af dem er Andreas Weidinger, opstillet for Konservative.

Artiklen er opdateret torsdag 23. november 2017 klokken 10:20:
Andreas Weidinger fik 598 stemmer som kandidat for Konservative i Gentofte Kommune. Dermed er han valgt ind, skriver han på Facebook, i den i øvrigt konservativt dominerede kommune, hvor hele 13 af de 19 pladser i kommunalbestyrelsen af besat af de Konservative. 

Måske har du hørt om Andreas Weidinger, selv hvis du ikke læser sammen med ham på Statskundskab. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti og vandt DM i Debat på Folkemødet i juni.

Allerede i gymnasiet fik han oprettet et politisk fællesskab blandt de studerende, som bl.a. gik imod skolens ledelse i sagen om hvilke fag, der blev undervist i. Den succes var med til at understrege for Andreas at politik var vejen frem. Ved kommunalvalget for fire år siden var hans navn på listen i København, men nu er han tilbage i Gentofte, hvor han også boede i sine teenageår.

Den, der trykker på knappen

Den elektroniske musik pumper, og lugten af sved hænger tungt i luften hos Well-come Fitness i Hellerup, hvor jeg skal mødes med Andreas.
Medlemsskabet har han fået af en fra hans kampagne. Han mente, at Andreas ikke tog sig nok af sig selv, så i stedet for at give kampagnen en pose penge, fik Andreas et fitnessmedlemskab.

»Nu forpligter det lige pludselig, at jeg kommer herned,« siger Andreas med et smil. Der er ingen tvivl om, at han gerne vil leve op til de forventninger, der bliver lagt på hans skuldre.

25-årige Andreas Weidinger kan kalde sig cand.scient.pol til næste efterår. Han har været landsformand for Konservativ Ungdom siden 2016, har startet flere firmaer og har aldrig været bange for at tage nogle heftige debatter med andre studerende til en fredagsbar.

Drømmer om Folketinget

Da jeg spørger Andreas om, hvor han er om ti år, griner han:
”Sjovt du siger det. Det kan du få at se i den her dokumentar, der kommer til at følge mig og andre ungdomspolitikere de næste ti år.«

Jeg glæder mig til at være den, der trykker på knappen, når der skal træffes beslutninger

Andreas Weidinger, stiller op for Konservative

Men der er ingen tvivl om, at Andreas Weidinger gerne vil i Folketinget:

»Når du laver kommunalpolitik kan du se de måske 200 mennesker, som dit arbejde påvirker, og det er fantastisk. Men på den anden side kan det også være frustrerende ikke at kunne hjælpe flere,” siger han og fortsætter:
»Jeg glæder mig bare til at komme i gang. Jeg glæder mig til at være den, der trykker på knappen, når der skal træffes beslutninger.«

Ingen politisk idealist

Andreas håber, at flere studerende tør stå ved deres holdninger – også hvis de befinder sig længere fra den politiske midte, end de sociale normer måtte foreskrive.

Det er et problem, hvis vi på universiteterne ikke kan tage de her debatter. Både de yderligtgående og dem, der ligger mere mod midten

Andreas Weidinger, stiller op for Konservative

»Det er et problem, hvis vi på universiteterne ikke kan tage de her debatter. Både de yderligtgående og dem, der ligger mere mod midten. Man skal turde sige, at man er fra DF uden at være bange for ikke at blive inviteret med til næste fest,« siger Andreas, der også mener, at mere klare holdninger også ville gavne i landspolitik.

»Hvis man går ind til en forhandling uden helt klare krav, kan man heller ikke blive stemplet som forhandlingens taber i medierne, hvis man ikke får sine krav igennem. Men hvis politikere er mere optaget af at holde masken, går det i sidste ende ud over demokratiet.«

Latest