Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Laura Rosenvinge: Med krøllet hår og håndbajer

Kommunalvalg — Uniavisen har talt med fem studerende fra Københavns Universitet, der kan sætte kryds ud for deres eget navn til kommunalvalget. En af dem er Laura Rosenvinge, der stiller op for Socialdemokratiet.

Artiklen er opdateret torsdag 23. november 2017 klokken 10:05:
Laura Rosenvinge skriver på Facebook, at hun har vundet et sæde på Københavns Rådhus. Hun fik med 1.201 personlige stemmer syvendeflest stemmer blandt de kandidater, der stillede op for Socialdemokratiet i København. 

Laura Rosenvinge er født og opvokset i et nærmest idyllisk familieliv i en haveforening i Husum. Der var ture til Mallorca (med L) om sommeren og gode sociale relationer hjemme på vejen.

Alligevel har hun haft venner fra mindre ressourcestærke familier end hendes egen. Fra tid til anden holdt en klassekammeraet op med at komme i skole, mens en anden begyndte at drikke.

I min ideelle verden, så går direktørens søn i skole med kontakthjælpsmodtagerens datter

Laura Rosenvinge, stiller op for Socialdemokratiet

Det er blandt andet de historier og oplevelser fra livet i det udsatte Brønshøj-Husum, der gjorde Laura interesseret i politik. Nu stiller hun op til Kommunalvalget, og selvom hun måske ligner den unge pige i en Morten-Korch-film, så er hun ikke bange for at vade ind på den politiske scene med træsko på.

Måske får hun trådt nogle af de gamle garvede over tæerne på vejen, men mon ikke skårene kan klinkes med en øl og en smøg efter debatten.

Med fuld fart

Laura blev for få uger siden kørt ned, og det er gået ud over den debat, hun skulle have været til tidligere i dag. Derfor mødes vi hjemme hos hende i Nordvest i stedet. Hun kommer ned fra sin lejlighed med armen i slynge og lyserøde plysfutter på fødderne.

»Ja, det er sgu noget værre lort,« siger hun, da vi træder indenfor. »Her roder lidt. Vil du have noget kaffe? Bruger du mælk? Nå hov, der var sgu da et møl!« Det bliver hurtigt tydeligt, at hun ikke dvæler ved tingene for længe. Der er fuld fart over Laura.

Ti ECTS-point er alt, hvad der står i mellem Laura og titlen som Bachelor i Statskundskab fra Københavns Universitet. Men både studiet og jobbet hos AOF er helt nedprioriteret i disse dage for at gøre plads til valgkamp. En valgkamp, som Laura har forberedt sig på i to år.

Jeg vil også kæmpe for et bedre lokalsamfund for den gamle dame på plejehjemmet og familien med tre børn
Laura Rosenvinge, stiller op for Socialdemokratiet

Hun stiller op for første gang, og med sine blot 23 år kan hun måske synes meget ung. Men Laura er ikke bange for sin alder.

»Selvom jeg er 23 år og studerer, så er jeg ikke kun de unges politiker. Jeg vil også kæmpe for et bedre lokalsamfund for den gamle dame på plejehjemmet og familien med tre børn,« fortæller hun.

»Jeg synes desuden, at politik for unge mange gange bliver simplificeret. Vi interesserer os ikke kun for studieboliger og fremdriftsreformer.«

Når politik bare er det vigtigste

For Laura er det specielt foreningslivet, lokalsamfundet, LGBT+ rettigheder og folkeskolen, som kan få hende op af stolen.

»Det er her, at vi som samfund kan gribe mennesker og skabe større tryghed og livsglæde for alle i kommunen,« siger hun. »I min ideelle verden, så går direktørens søn i skole med kontakthjælpsmodtagerens datter.«

Men politikkens medalje har også en bagside. Laura har nemlig altid haft en stor drøm om at komme ud at rejse og måske komme på udveksling – noget, som der ikke bliver mulighed for, hvis hun kommer ind i borgerrepræsentationen.

»Da jeg valgte at gå aktivt ind i kommunalpolitik, så var det nødt til bare at være det vigtigste. Og det valg er jeg ikke et sekund i tvivl om. For mig er det her bare det fedeste.«

Da vi har rundet af, og jeg er på vej ud af døren stopper Laura mig med et entusiastisk klap på skulderen. Stolt viser hun små kvadratiske ølbrikker frem med hendes smilende ansigt på. »Dem her skal vi dele ud på barer i aften, det bliver så godt!«

Aldrig har jeg oplevet nogen, der var så entusiastisk ved tanken om at få deres billede smurt ind i ølsnask. Men det er Laura.

Seneste