Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Aftenkonsultation: Hud

Foredrag — Huden er kroppens største organ. Den kan være solbrun, vejrbidt og tatoveret, men den kan også være irriteret og syg. Til denne Aftenkonsultation kan du blive klogere på huden lag for lag.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 DKK / stud. 75 DKK

signup

Huden er kroppens største organ. Den omkranser vores krop, og det er gennem huden, vi møder verden. Huden er en beskyttende barriere og en porøs grænse. Den kan være solbrun, vejrbidt og tatoveret, men den kan også være irriteret og syg. Vores hud spiller en stor rolle for sundhed, identitet og velvære, og derfor har den altid været genstand for lægevidenskabens interesse.

Til denne Aftenkonsultation anlægger vi to nørdede synsvinkler på huden: Medicinsk Museions samlingsleder Ion Meyer vil fortælle om sit arbejde med at bevare menneskehud på glas for eftertiden. Og hvad betyder det for publikum, når udstillede museumsgenstande har hud og hår? Derefter skal vi lag for lag blive klogere på hudens opbygning, når læge og forsker Beatrice Dyring-Andersen fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research fortæller om sin kortlægning af huden i et hudatlas.

I forbindelse med arrangementet vil det være muligt at se moulager, voksansigter, der viser hvordan hudens sygdomme ser ud.

Foto: Medicinsk Museion

Seneste