Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Seminar om myndighedernes overvågning af borgernes internetadfærd

Seminar — Center for infomations- og innovationsret (CIIR) ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet og tænketanken Justitia inviterer til seminar, der sætter fokus på de regler, der regulerer myndigheders indsamling og brug af oplysninger om borgernes adfærd på internettet.

Info

Date & Time:

Place:
Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, Njalsgade 76, 2300 København S (Lokale oplyses senere pr. mail)

Hosted by:
CIIR - Center for informations- og innovationsret

Cost:
Free

signup

Gennem de senere år har myndigheder i stigende omfang indsamlet og brugt oplysninger om borgernes adfærd på internettet. Dette er en naturlig konsekvens af internettets øget betydning: Myndighedernes kontrol med og efterforskning af borgernes adfærd må ske, hvor borgerne befinder sig. På den ene side er udviklingen således nødvendig for, at myndigheder effektivt kan udøve den kontrol og efterforskning, som vores samfundsindretning og de bagvedliggende lovregler forudsætter. På den anden side giver denne form for kontrol mulighed for en mere intensiv registrering af borgernes adfærd og dermed en større risiko for, at registreringen krænker borgernes ret til privatliv og egne personoplysninger.

Center for infomations- og innovationsret (CIIR) ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet og tænketanken Justitia inviterer til seminar, der sætter fokus på de regler, der regulerer myndigheders indsamling og brug af oplysninger om borgernes adfærd på internettet. Hænger de sammen, er de overskuelige og indeholder de tilstrækkelige kontrolmekanismer? Professor Henrik Udsen har i samarbejde med den juridiske tænketank Justitia udarbejdet et notat, der berører disse spørgsmål, og som indeholder den første samlede oversigt over de danske retsregler på området. Seminaret præsenterer dette arbejde og sætter fokus på telelogning og SKATs mulighed for indsamling af oplysninger og afsluttes med en paneldebat om emnet.

Program og tilmelding

 

Seneste