Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Flere udenlandske bachelorer på danske kandidatuddannelser

INTERNATIONALISERING- Fra 2012 til 2013 steg antallet af studerende, der optages på danske kandidatuddannelser på baggrund af en udenlandsk bachelorgrad med 25 procent. Også på KU bliver klasseværelserne mere og mere internationale, og det vækker glæde.

Det seneste år der kommet markant flere kandidatstuderende i Danmark, som har taget deres bachelor i udlandet.

På KU, AU, SDU, RUC, AAU, DTU, CBS og ITU er antallet alle steder steget – fra otte procent på RUC til 40 procent på AAU. Samlet set er stigningen på lidt mere end 25 procent, viser tal fra Danske Universiteter.

»Tallene viser, at de danske kandidatuddannelser tiltrækker personer med en international baggrund. Udviklingen er en cadeau til uddannelserne og til universiteterne. Vi kan se, at mobiliteten på tværs af landegrænser bliver øget, så flere af vores studerende har den internationale profil, som arbejdsmarkedet efterspørger, « siger Ralf Hemmingsen, talsmand for Danske Universiteter i en pressemeddelelse.

Tilfredshed på KU

Også på KU er antallet af kandidatstuderende med en udenlandsk baggrund steget – med 12,5 procent fra 2012 til 2013.

Og det er man glade for på KU, som siden 2007 blandt andet har øget sit udbud af engelsksprogede kandidatuddannelser fra 13 til cirka 60 for at kunne rekruttere talentfulde internationale studerende:

»Vi gør det for at styrke vores kerneområder som uddannelse og forskning med et internationalt islæt. Men derudover gør vi det også for at skabe et internationalt klasseværelse for de danske studerende, internationalisere vores campusområder og biddrage til regeringens målsætning om at sikre kvalificeret arbejdskraft i DK i fremtiden, « siger Trine Sand, som leder KU’s internationale kontor.

At den procentvise stigning på KU, som i 2013 optog i alt 794 kandidatstuderende med en bachelorgrad fra udlandet, er mindre end landsgennemsnittet, er ikke noget, som bekymrer:

»Det er klart, at når du sammenligner på tværs, så kan de universiteter, der har en Business School bryste sig af en større vækst, fordi størstedelen af den internationale mobilitet på hele uddannelser sker i business sektoren. På KU har vi selv det mål at øge bestanden af kandidatstuderende med to procent årligt og det har vi til fulde opnået. Derfor har vi god grund til at være stolte, « siger Trine Sand.

Bjarke.w.pedersen@adm.ku.dk

Seneste