Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Første gang i 18 år: Dannebrogsstribet slimbændel tilbage på akvarium

Øresundsakvariet er kommet i besiddelse af et lille rovdyr, som grangivelig ligner en hel stribe danske flag.

Den dannebrogsstribede slimbændel (Tubulanus annulatus) er et almindeligt forekommende dyr i Øresund, som man imidlertid sjældent møder.

Derfor var det en ganske særlig overraskelse for marinbiolog og skoletjenesteansvarlig ved Øresundsakvariet Michael Hansen, da han sammen med en gruppe elever fra en 10. klasse for nylig landede et eksemplar under en tur på sundet.

Det fremgår af Øresundsakvariets pressemeddelelse om fundet, at den nye dannebrogsstribede slimbændel er et ungt eksemplar på omkring 15 centimeter.

Akvariet, som er en del af Københavns Universitet, meddeler samtidig, at det er omkring 18 år siden, marinebiologerne sidst kom i besiddelse af en dannebrogsstribet slimbændel.

Se den selv

Den dannebrogsstribede slimbændel er et giftigt rovdyr, som primært lever af orme og krebsdyr. Bændelen bygger gange på sten ved at kitte sand og mudder sammen ved hjælp af egenproduceret slim. Der findes omkring 30 arter af slimbændel i danske farvande.

Det er i øvrigt ikke mere end et års tid siden, at Øresundsakvariet fik fingrene i en sensationel musling.

Bændelen kan beses på Øresundsakvariet i Helsingør. Åbningstiderne er 10-16 på hverdage, 10-17 i weekender. Man kan tillige klappe eller ae levende havdyr i akvariets marine version af børnezoo. Det er stærkt fascinerende.

Seneste