Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Fra studerende – til arbejdsløs?

ERHVERVSHJÆLP - Katalyst og Kubulus organiserer løbende kurser, der skal hjælpe universitetsuddannede ud på arbejdsmarkedet. To af dem afholdes i næste uge på Frue Plads og KUA.

Nyuddannede har det svært. Det ved Katalyst, det ved Kubulus og det ved de nyuddannede mere end nogen andre. Men heldigvis er hjælpen forude.

Katalyst er designet til at udnytte de ressourcer, som den humanistiske forskning sidder inde med, og som blandt andet kan bruges i freelancebranchen.

Til kurset ’At være freelancer’, som afholdes tirsdag den 26. oktober på KUA får man overblik over, hvad freelanceverden indebærer og hvilke udfordringer, man står over for som freelancer.

Blandt andet bliver de økonomiske faktorer gennemgået: Hvad vil det sige at være momsregistreret, og hvilke særlige skatteregler gælder for freelancere?

Rådgiver for vidensiværksættere Giovanni Orio fra Københavns Erhvervscenter giver en introduktion, og freelancer Annelouise Sørensen vil fortælle om sine egne erfaringer på området.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig til freelancekurset her.

Kubulus: Karrierebørsen

Kubulus Karrierebørs, som afholdes torsdag den 28. oktober i Festsalen, har den studerende mulighed for at møde virksomheder, organisationer og ngo’er og høre om karrieremuligheder hos dem.

Dermed er der rig mulighed for at udbygge ens netværk, hvis man mangler studiejob, praktikplads, job – eller hvis man ønsker inspiration til fremtidig karriere. Man kan desuden få hjælp til ansøgninger og CV.

Derudover er der nogle spørgsmål, som du kan forberede dig på inden. Blandt andet er det godt at afklare, hvad du vil have ud af Karrierebørsen og besøg virksomhedernes hjemmesider inden.

Der er mere end 20 tilmeldte virksomheder og der er repræsenteret virksomheder fra Lundbeck og Novo Nordisk til Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Kulturministeriet. Se hvilke 20 her.

Tilmelding
Inden du tager af sted, skal du naturligvis melde dig til. Det kan du gøre her.

Se det fulde program her.

Seneste