Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Fredag i bur

HAPS - Universitetsavisen blev pludselig mindet om, at man kan blive anholdt i sin frokostpause. Rart at vide, hvis du nu skal aflevere opgave eller lignende

To ottendedele af Universitetsavisens fredagsredaktion bærer partisanertørklæder og sneakers. En af os har højt hår. Og hun er endda kvinde.

Ikke hvinende avantgarde, vil næsvise tunger mene, men i disse timer kan mindre også udløse en kropsvisitation. Uden for avisens vinduer er Nørregade, normalt et af byens dødbiderstrøg, plastret til med salatfade.

Af hærdebrede politibetjente m/k i grupper, der drejer skulderen et par centimeter, når fodgængerne kanter sig forbi på kanten af kørebanen. Og som kropsvisiterer og roder i tasker. Hvis du altså ligner – ja, du ved godt hvordan sådan en klimalømmel ser ud. Og det gør politiet også.

Første lømler pakket

Fredag formiddag så den første aktion under den igangværende klimatopmøde, da Nytorv lagde brostensbelægning til et mindre skraldetromme-optog, halvdelen af den europæiske presse og mandsopdækkende betjente.

Op til klimatopmødet er politiets vandkanon blevet luftet, aktivisters våben, værktøjer og skjolde (rimelig feje hold at snuppe skjoldene) blevet konfiskeret, retorikken blevet skærpet, og atmosfæren opvarmet af danske aviser, der forudser kaos og gadekrig den næste uges tid.

Med vedtagelsen af den såkaldte lømmelpakke har politiet desuden fået beføjelser til at foretage præventive anholdelser af formodede uromagere. Og flere af disse er her til morgen blevet håndbundet med strips og kørt væk.

Opgaveskrivning med obstruktioner

På Nytorv mødte Universitetsavisen Ronnie og Emil. Ronnie har skægstubbe, Emil en sort jakke af den venstreorienterede slags. De skriver opgave i disse dage, og har lavet en indbyrdes aftale.

Hvis de skal gå med i demonstration, hvor de risikerer at blive anholdt, skal de gøre det uden for den planlagte opgaveskrivningstid. Og hvis de skal have slag med politiknipler, skal de sørge for ikke at blive slået i hovedet, så de glemmer et halvt års lærdom.

Ronnie kan godt skærme sig med armene, for han har en diktafon, han kan tale konklusion og indledning ned i. Den er straks værre med Emil, men de kan måske dele.

Da Universitetsavisen går tilbage til sit lune kontor, går Ronnie og Emil alligevel med trommeoptoget. De føler sig dækket ind. Deres tips er up for grabs, skulle du befinde dig i en lignende opgavesimren.

ser@adm.ku.dk

Seneste