Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

FRONT deler information om baggrunden for vilde påstande

GENMÆLE - FRONT forklarer, at foreningen ikke kan lave systematiske undersøgelser af diskrimination - det er universiteternes ansvar.

I indlægget Den identitetspolitiske blindgyde giver Eric Bonde & Philip Larsen udtryk for, at FRONT er på afveje. FRONT vil her kort supplere med to opklarende kommentarer.

1: Personlige oplevelser deles for at fortælle, at diskrimination rent faktisk forekommer på universiteterne for nogle. Skribenterne mener dog, at »man kan, hvis man vil, gøre Fanden kunsten efter og læse ens omgivelser, som han læser Biblen«. Det er et ofte set eksempel på anklagen om, at personer, der oplever diskrimination, ser spøgelser.

Læseren kan blandt andet læse mere om det emne i bøgerne af Derald Wing Sue: Microaggressions (2010) eller Philomena Essed: Everyday Racism (fra 1991).

FRONT ser ikke spøgelser

2: I indlægget bliver der peget på, at der ikke er noget studie, »der har undersøgt diskriminationsfænomenet på systematisk vis«. På baggrund af dette slutter skribenterne, at FRONT ikke »lever op til helt basale minimumskrav«, når man deltager i den offentlige debat.

Det er sandt, at der ikke er blevet lavet et systematisk studie om diskriminationsfænomenet. FRONT gør det dog tydeligt, at det ikke er FRONT, der har midler eller adgang til at lave de undersøgelser, som universiteterne har ansvar for at udarbejde. Jævnfør en virksomheds ansvar for løbende at identificere, håndtere og kommunikere mulige og aktuelle negative indvirkninger på alle 48 menneskerettigheder, herunder ikke-diskrimination.

»Det er ikke FRONT, der har midler eller adgang til at lave de undersøgelser, som universiteterne har ansvar for at udarbejde«

Mere information kan findes i FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og Erhverv fra 2011, OECD’s retningslinjer for multinationale virksomheder (fra 2011) og International Bill of Human Rights (fra 1976).

FRONT eksisterer, fordi vi simpelthen ikke kan tro på, at danske universiteter er de eneste universiteter i verden, hvor der ikke forekommer diskrimination. Især ikke, når mange af os selv oplever det.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste