Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Gå på opdagelse i specialeskoven

DIGITALE SPECIALER - Specialerne skal op af skuffen og ud på nettet.

Hvert år sætter hundredvis af studerende det sidste punktum for mange års lange sætninger. Specialeaflevering!

Resultatet af de mange timers fordybelse og hårde arbejde når sjældent ud til en bredere kreds, og det er synd. Det laver Københavns Universitet nu om på, når KU og Det Kongelige Bibliotek sammen lancerer den digitale specialesamling DISKURS.

Her kan både journalister, studerende og andre interesserede let finde frem til al den viden, de kandidatstuderende producerer og formidler under uddannelsen.

Højaktuelle emner

Ejendomsværdibeskatning i Danmark, kvalitetsforbedring af behandling med antibiotika og mandlige prostitutionskarrierer er emnerne for et par af de specialer, KU-kandidatstuderende har afleveret for nylig.

Mange af afhandlingerne undersøger helt aktuelle temaer, og de bidrager med viden til områder, der i forvejen har manges interesse.

»Når vores uddannelser er forskningsbaserede, betyder det også, at vores studerende bidrager aktivt til universitetets vidensproduktion og vidensformidling. Som specialestuderende indgår man ofte i tæt relation til et forskningsmiljø på det fag, man læser. Det kommer der mange spændende resultater ud af, og dem skal vi naturligvis sørge for at dele med vores omverden,« siger rektor Ralf Hemmingsen.

Special(e)viden

Hvis man i dag klikker ind på KU’s digitale specialesamling, har man indtil videre adgang til mere end 450 specialer, og der er flere på vej. Samlingen er stadig under opbygning og indeholder lige nu specialer fra kandidatuddannelserne på Det Farmaceutiske, Det Biovidenskabelige og Det Samfundvidenskabelige Fakultet.

Og i disse dage er de humanistiske specialer på vej ind i databasen, fortæller projektleder Bertil Dorch fra Det Kongelige Bibliotek.

Det er håbet, at alle fagområder er med inden nytår.

Seneste