Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Generation genstart: »Jeg fik en åbenbaring om Korea«

7.652. Så mange nye studerende er blevet tilbudt en plads på Københavns Universitet i 2021. En af dem er Sofie Kjær Madsen, der er startet på Koreastudier. Uniavisen mødte hende til Studenterrådets introarrangement i august.

Sofie Kjær Madsen, 23 år, Koreastudier.

Hvordan har du det i kroppen lige nu?

»Jeg er både spændt og nervøs. Det hele er så nyt, og det er allerførste gang, jeg møder de andre.«

Hvorfor har du valgt Koreastudier?

»Jeg er adopteret fra Korea. Da jeg var yngre, havde jeg det sådan, at jeg slet ikke skulle have noget med Korea at gøre overhovedet. Men da jeg kom i mine sene teenageår, fik jeg en åbenbaring om Korea. Pludselig fik jeg bare lyst til at dykke ned i det og se, hvor mit ophav er.«

LÆS OGSÅ: »Jeg mangler et teoretisk sprog for alt det, jeg kan«

Kan du tale koreansk?

»Nej, så det skal jeg også lige lære.«

Hvad glæder du dig mest til?

»Jeg glæder mig mega meget til at starte på et studie, hvor man dykker ned i noget superspecifikt i stedet for noget meget bredt, som i gymnasiet. Jeg syntes faktisk ikke, det var vildt fedt at gå i gymnasiet. Jeg har haft lidt svært ved at færdiggøre min gymnasiale uddannelse og har både gået på HF og gymnasiet. Jeg fik min studentereksamen i sommer.«

Er der noget, du frygter?

»Jeg er mest nervøs for, om jeg kan håndtere presset. Om jeg kan følge med og selvfølgelig også, om det sociale kommer til at spille.«

Hvad har du fået til frokost?

»En hjemmelavet rulle med falafel.«

Seneste