Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Generation Genstart: »Jeg mangler et teoretisk sprog for alt det, jeg kan«

7.652. Så mange nye studerende er blevet tilbudt en plads på Københavns Universitet i 2021. En af dem er Oliver Henner Blichmann, der er startet på Musikvidenskab. Uniavisen mødte ham til Studenterrådets introarrangement i august.

Oliver Henner Blichmann, 23 år, Musikvidenskab.

Hvordan har du det?

»Det er spændende, det føles som første skoledag igen. Jeg har haft et par sabbatår, så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal forvente, men det er også det, der er fedt.«

Hvad har du lavet i dine sabbatår?

»Arbejdet og spillet i mine bands. Jeg spiller guitar og bas og synger. Den ene band spiller sådan noget p4-pop, og det andet er garagerock fra 1990’erne, så det er lidt i hver sin retning. Men så får jeg hele spektret!«

LÆS OGSÅ: »Jeg glæder mig til at feste godt igennem«

Hvad håber du på, at studiet kan give dig?

»Jeg håber allermest bare, at det bliver supermeget læring på alle de punkter, jeg ikke er stærk på. Jeg har masser af praktisk erfaring, men jeg mangler et teoretisk sprog for alt det, jeg kan. Derudover regner jeg med at kunne blive gymnasielærer en dag.«

Hvad er det værste, der kan ske?

»At jeg kom ind i et eller andet sygdomsforløb, som gjorde, at jeg kom for meget bagud og ikke kunne gennemføre, men jeg har faktisk svært ved at se, at der skulle ske noget, der kunne gøre, at jeg ikke ville gennemføre studiet.«

Hvad har du fået til frokost?

»Ja, hvad fanden fik jeg? Jo, jeg spiste klapsammenrugbrødsmadder med leverpostej.«

Seneste