Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Generation genstart: »Jeg tror, det bliver rigtig svært og hårdt«

7.652. Så mange nye studerende er blevet tilbudt en plads på Københavns Universitet i 2021. En af dem er Valentin Suwalski, der er startet på Fødevarer og Ernæring. Uniavisen mødte ham til Studenterrådets introarrangement i august.

Valentin Suwalski, 23 år, Psykologi.

Hvad har du fået til frokost, inden du kom herhen?

»Jeg har fået grød, jeg arbejder i en børnehave. I dag var det speltgrød med bærkompot. Jeg er faktisk virkelig sulten lige nu.«

Hvorfor valgte du Psykologi?

»Jeg har arbejdet i en børnehave de sidste tre år, og jeg kunne godt tænke mig at få en lille smule mere teori koblet på det at arbejde med mennesker, men jeg har ikke så meget lyst til at være pædagog.«

LÆS OGSÅ: »Jeg vil gerne søge videre ind i militæret«

Hvordan har du det lige nu?

»Lidt nervøs, meget spændt. Jeg har mange sommerfugle i maven. Jeg kender ingen fra mit stamhold, men alle virker megasøde.«

Hvad kunne være det bedste, der kunne ske på studiet?

»At det bare går pissegodt. At det er meganemt og vildt lækkert, og at jeg bare møder en masse nye, dejlige mennesker. Jeg har prøvet ikke at gøre mig alt for store forhåbninger, for jeg tror, det bliver rigtig svært og hårdt. Jeg håber, det bliver rigtig sjovt også.«

Har du nogle forestillinger om psykologistuderende?

»At de er dygtige i skolen. Det kræver jo et højt snit at komme ind, og jeg er da lidt nervøs for, om jeg kan leve op til at være superstudent, for det føler jeg ikke selv, at jeg har været på noget tidspunkt.«

Seneste