Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Generation genstart: »Jeg vil gerne søge videre ind i militæret«

7.652. Så mange nye studerende er blevet tilbudt en plads på Københavns Universitet i 2021. En af dem er Gry Andersen, der er startet på Arabisk. Uniavisen mødte hende til Studenterrådets introarrangement i august.

Gry Andersen, 22 år, Arabisk.

Hvorfor vil du læse arabisk?

»Jeg vil gerne søge videre ind i militæret. Jeg har været værnepligtig, og der faldt jeg for tanken om at blive sprogofficer, men man skal kunne et sprog. Så tænkte jeg, det ville være oplagt at tage en uddannelse, hvor jeg kan lære arabisk.«

Er der noget, du er bange for?

»Jeg frygter kun lidt, at jeg ikke kan finde ud af sproget. Bogstaverne er jo nogle helt andre. Men jeg er meget god til at lære sprog, så der tror jeg, jeg har en fordel.«

LÆS OGSÅ: »Jeg fik en åbenbaring om Korea«

Hvilke sprog kan du?

»Blandt andre spansk og koreansk. Jeg søgte koreansk som min førsteprioritet, og jeg ville gerne lære sproget, inden jeg startede. Så jeg har taget kurser og har lært det. Jeg kom ikke ind og kom ind på arabisk i stedet, men nu kan jeg det.«

Hvordan har du det i kroppen lige nu?

»Da jeg stod af metroen blev jeg helt skræmt af at se alle de mennesker. Jeg kender ingen her og kom her helt alene. Det er mega spændende at møde alle og høre deres forskellige historier.«

Hvad fik du til frokost? 

»Brød med Nutella, så simpelt er det.«

Seneste