Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Her er de studerendes dom over administrationen

ADMINISTRATION - Resultaterne af de KU-studerendes første evaluering af administrationen er nu landet. Der er ros til it-supporten og ris til behandlingen af merit- og dispensationsansøgninger og den manglende inddragelse i de fysiske flytninger.

Middel. Med en forsigtig pil ned ad.

Sådan lyder den samlede generelle vurdering fra de 11.329 KU-studerende, som i november for første gang gjorde brug af muligheden for at uddele ris og ros til administrationen på deres uddannelser.

På den et til fem-skala, som undersøgelsen anvender, vurderer de studerende ved KU samlet, at ”den administrative understøttelse af uddannelsen” fortjener en karakter på 2,9.

Altså lige under middelkarakteren tre.

Plads til forbedring

Vil KU hæve tilfredsheden blandt de studerende, er der især to områder, hvor der er plads til forbedring, viser undersøgelsen:

Ansøgninger om merit eller dispensation skal i højere grad behandles inden for de vejledende tidsfrister. Her scorer KU-administrationen en gennemsnitskarakter på 2,8, der dog spænder over en bundkarakter på 2,0 ved Juridisk Fakultet og en topscore på 3,9 på Teologisk.

Derudover er de studerende på samtlige fakulteter meget langt fra at være tilfredse med deres inddragelse i flytningen og indretningen af Campus-områder, når deres uddannelse har skiftet fysisk adresse. Her scorer administrationen den dårligste samlede karakter, 2,4.

Til gengæld er der ros at hente for eksempelvis it-supporten, hvor kvaliteten og behandlingstiden får karakterer på 3,6 og 3,5.

Teologi topper – Jura flopper

Kigger man på tilfredsheden med administrationen på hvert af de seks fakulteter, er der betydelige forskelle.Uniavisen har haft lommeregneren fremme for at tjekke gennemsnitscoren på de i alt 11 spørgsmål, som de studerende på hvert fakultet har besvaret.

Alene i toppen finder man administrationen på Teologi, der får en gennemsnitvurdering på 3,46 af de studerende, som kun er utilfredse med graden af inddragelse i forbindelse med den planlagte flytning af fakultetet.

Anderledes lavt ville mundvigene hænge, hvis der skulle sættes en smiley op ved indgangen til Jura. Her får fakultetets administration en gennemsnitsvurdering på 2,65.

Evalueringen af administrationen på KU er den første af sin slags, og både studerende og ansatte har haft mulighed for at give deres mening til kende.

Prorektor ved KU, Thomas Bjørnholm, har i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen udtalt, at man nu vil følge op på de studier, hvor de studerende ikke er tilfredse med administrationen.

LÆS OGSÅ: Administrationen skal til eksamen

Bjarke.w.pedersen@adm.ku.dk

Seneste