Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

Her er retningslinjerne: Der bliver ingen fredagsbarer og fester frem til efterårsferien

Københavns Universitet er klar med retningslinjerne for sociale arrangementer på campus med virkning fra semesterstart. Meget tyder på, at det bliver et socialt amputeret efterår.

Der må ikke holdes fredagsbarer, spontane brætspilsaftener eller lignende større sociale arrangementer, når studerende på Københavns Universitet vender tilbage til studierne den 31. august. Det står i universitets nye retningslinjer for afholdelse af sociale arrangementer i efteråret.

Retningslinjerne er lavet for at begrænse risikoen for smittespredning af covid-19 på universitetet og gælder for hele Københavns Universitet. De har virkning fra semesterstart i uge 36 og gælder til og med uge 42.

Det er de »festlignende studenterarrangementer«, som Københavns Universitet ikke vil se på campus. Forbuddet gælder derfor campusfester (herunder semesterstartsfesterne), fredagsbarer og -caféer og andre sociale, festlige arrangementer.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Foredrag og en enkelt øl er tilladt

De studerende kan få stillet noget af deres sociale sult ved at arrangere faglige arrangementer i stedet, altså begivenheder med et klart fagligt indhold og formål. Det kan være et foredrag eller en filmaften. Men filmen skal sættes i gang tidligt, for de faglige arrangementer skal slutte senest klokken 21.

Hvem afgør, om et arrangement er fagligt relevant? Det gør fakultetet eller instituttet, for alle sociale arrangementer skal godkendes lokalt. Det betyder, at studerende skal henvende sig til deres fakultet, hvis de har idéer til eller planer om et arrangement.

Til de faglige arrangementer, som må afholdes mandag til torsdag, er det tilladt at drikke en enkelt eller to øl. Shots af stærkere sager må vente til efter efterårsferien.

Uni er ikke omfattet af forsamlingsbuddet

Forsamlingsforbuddet, der i øjeblikket forbyder grupper på flere end 100 personer, gælder ikke faglige arrangementer på Københavns Universitet. Det er fakulteterne, der bestemmer, hvor mange mennesker der må være i lokalerne ud fra afstandskrav og sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Der kan være andre retningslinjer lokalt på fakulteterne.

Seneste