Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Her er Studenterrådets bud på en bedre administration

Univalg 2020 — Studenterrådet er enormt bekymret for, at studerende kommer i klemme i administrationen. Derfor har vi lavet 7 forslag til en bedre administration, skriver Anders Mortensen og Kevin Olesen.

»De frister, vi har, skal holdes. (…) vi ønsker en effektiv administration inden for de personalemæssige ressourcer og økonomiske rammer, vi har.« Sådan sagde Morten Tang, studiechef på Humaniora på KU, til Uniavisen i 2018.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Citatet er givet i forbindelse med dispensationer til at optage studerende, som har glemt at tilmelde sig deres kandidatuddannelser. Der var plads på studiet, og alle ønskede at de studerende kunne starte, men administrationen var unødvendigt rigide og sagde, at det var umuligt.

Det er måske det hårdeste eksempel, vi har set, på en administration, som arbejder mod os og ikke med os.

Men hvad betyder det så konkret at skabe en administration som arbejder med os og ikke imod os?

Vi har 7 bud her

 1. Lad os være bedre til at give en dispensation. Vi studerende vil også gerne være færdige på normeret tid. Livet kommer bare i vejen nogle gange.
 2.  

 3. Oplys de studerende om deres rettigheder. Du kan uden at spørge om lov sagtens læse et semester på halv tid, hvis ikke du har været forsinket før og er startet to år efter endt ungdomsuddannelse.
 4.  

 5. En bedre introduktion til studieordninger og administrationen i løbet af vores medstuderendes første år på KU.
 6.  

 7. Lad tvivlen komme de studerende til gode. Har administrationen begået en fejl, skal det ikke gå ud over os studerende.
 8.  

 9. Lad os sikre en ordentlig og respektabel svartid på ansøgninger og dispensationer. Vi mener, at svartiden maksimalt bør være 4 uger. Det er simpelthen ikke okay, at studerende nogle gange må vente 3-6 måneder, før de får svar.
 10.  

 11. Lad os droppe aktivitetskravet på KU. Altså vores interne krav om at læse 45 point pr. studieår. Der findes i forvejen et studieaktivitetskrav fra SU-kontoret. De har allerede gjort det på flere andre universiteter, eksempelvis Aalborg Universitet og Århus Universitet.
 12.  

 13. Styrk Studenterambassadøren. Vi studerende har en meget dårlig retssikkerhed, og flere ressourcer til Studenterambassadøren eller en ambassadør mere vil være en kæmpe hjælp.

 
Som en lille krølle på halen kan vi fortælle, at Uniavisens ovenfor omtalte artikel faktisk gav anledning til, at vores Studenterambassadør Bo Gad Køhlert gik i gang med en undersøgelse. Og den undersøgelse sikrede en ny og bedre praksis for både studerende og administration.

Det gør os utrolige glade. Ingen studerende skal nemlig ende i klemme på grund af rigide regler.

Vi tror ikke, at den enkelte administrative medarbejder ønsker at genere hverken studerende eller professorer. Men vi har en meget travl administration, fordi de sidste 10 års besparelser primært er blevet fundet her. Vi skal afbureaukratisere og gøre hverdagen enklere og lettere for både studerende og ansatte. Vi skal have den helt store machete frem og hugge en farbar vej i KU’s regeljungle.

Studenterrådet har din ryg. Så stem på os og vores spidskandidat Anders Mortensen på srku.dk/stem til univalget fra d. 23-27 oktober!

Seneste