Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Hugo Awards 2018: KU’s svar på Oscarfesten

Film og fest — Den 22. juni fortsætter de studerende fra Film- og medievidenskab en årelang tradition, når de holder prisuddeling i det nyåbnede The Plant. Og det er ikke kun for filmnørder.

Hvem vil ikke gerne fejre sommerferien ved at feste som en filmstjerne?

Igen i år inviterer de studerende på Film- og medievidenskab til fest, kort før KU’erne spredes under solen. Hugo Awards er blevet afholdt siden 1982 og kan bedst betegnes som en slags mini-Oscar, en fest med vindere og tabere, glamour og kendte besøgende. Og dans og drinks, til lyset bryder frem.

Hugo Awards 2018

Den 22. juni 2018 på The Plant.
56 frivillige studerende står bag arrangementet. De forventer mellem 350 og 400 gæster.
I konkurrencen dyster de kortfilm, som studerende fra Film- og medievidenskab har sendt ind.
Prisen for en billet er 170 kroner for show og afterparty, 75 kroner for festen alene.

Som sit amerikanske forbillede centrerer aftenen sig om en prisuddeling, hvor de kortfilm, de studerende har sendt ind til konkurrencen, dyster om juryens gunst. En jury, der består af folk fra filmbranchens inderkreds, i år blandt andre Rumle Hammerich og Anne-Grethe Bjarup Riis.

Når den sidste statuette er uddelt, åbner dansegulvet på The Plant.

Større, vildere

Sara Thorhauge er en af forpersonerne i årets Hugo-udvalg. I de sidste uger og måneder har hun sammen med en hær af medstuderende – primært fra studiets yngste årgang – skabt arrangementet fra bunden, med alt hvad det indebærer af markedsføring, underholdning og indsamling af sponsorkroner.

Endda mens hun har forberedt sig til den frygtede eksamen i Filmhistorie.

»Det er et stort ansvar, for det er et ekstremt traditionsrigt arrangement. Vi vil gerne hylde traditionen, men samtidig er der en idé om, at det skal være større og vildere end sidste år,« siger hun – og forsikrer, at det bliver tilfældet:

»Måske bliver det ikke helt så glamourøst som Oscar, men vi prøver at gøre det lige så underholdende.«

En filmmester som tema

I år er temaet Stanley Kubrick.

Den feterede amerikanske filmskaber døde i år 1999, men ville være fyldt 90 i år, hvis han stadig åndede. Samtidig runder hans sci-fi-klassiker ’Rumrejsen år 2001’ et halvt århundrede.

Måske bliver det ikke helt så glamourøst som Oscar, men vi prøver at gøre det lige så underholdende.

Sara Thorhauge, arrangør

»Derfor er det oplagt at hylde ham i år,« siger Sara Thorhauge. »Og så har hans film noget for enhver smag, fordi han har bevæget sig i så mange forskellige genrer. Artfilm i ’Rumrejsen år 2001’, horror i ’Ondskabens hotel’ for eksempel. Det giver os mulighed for at åbne mange døre og lege i showet.«

På nær klippet fra knogle til rumskib i ’Rumrejsen år 2001’ og Jack Nicholsons økseterror i ’Ondskabens hotel’ (»Heeeeere’s Johnny!«) er Kubricks bagkatalog måske bedst kendt af aficionados, men Thorhauge insisterer på, at Hugo Awards er alt andet end en lukket fest for filmnørder.

»Man kan helt klart deltage i festen, også selv om man ikke ved så meget om film. Selvfølgelig vil der være en del referencer til hans film og æstetik, men vi har forsøgt at gøre det bredt. Publikum bliver guidet godt igennem hele showet – uanset baggrund. Der vil være noget for alle,« siger hun.

Samtidig kan Hugo-arrangørerne lokke med musikalske indslag samt besøg fra flere kendisser med tilknytning til branchen – uden at de vil afsløre, hvem der er tale om.

Hugo Awards 2018 afholdes den 22. juni på The Plant. Billetter – til show og afterparty eller blot det sidste – kan købes her.

Seneste