Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Humanioras herligheder fremvises

Den anden weekend i maj slår Københavns Universitet Amager (KUA) dørene op for årets store Humaniorafestival og inviterer indenfor til prøvesmagning af alt godt fra Københavns Universitets største fakultet

På Humaniorafestivalen lørdag og søndag den 7.-8. maj fremviser Det Humanistiske Fakultets undervisere, studerende og gæster udefra et bredt udvalg af det humaniora har at byde på.

I løbet af de to festivaldage kan man opleve omkring 50 spændende foredrag og et væld af andre gode tilbud i form af bl.a. udstillinger, film, musik og rundvisninger.

Det hele foregår i og omkring universitetets nye bygninger på Njalsgade. Alt er gratis – undtagen maden.

På festivalen forsøger Det Humanistiske Fakultet at indfange humanioras mangfoldighed under temaer som: At rejse er at leve – og overleve, Vores Grækenland, Asien og Vold og død i computerspil.

Festivalgæsterne kan blandt andet høre foredrag om så forskellige emner som: Europas græske rødder, Islands Brygge i 100 år, Japansk popkultur, Ballethistorie og Bare baller i litteraturen. Man kan også opleve musikalske indslag med bl.a. det multikulturelle orkester The Middle East Peace Orchestra der spiller koncerter for fred.

Herudover vises der spændende film som fx storfilmen ‘Troy’ om Den trojanske krig med Brad Pitt som hovedrolleindehaver i lændeklæde…

Kalligrafi, kitsch og computerspil
Festivalen byder også på et hav af udstillinger og boder. Besøg fx det store computergame lab og se hvordan spilanalyser bliver til, og prøv
de spil som forskerne og de studerende analyserer.

Læg bagefter vejen forbi de ph.d.-studerendes posterudstilling og mød fakultetets unge forskere live og bliv klogere på hvad de bruger deres energi på.

Eller besøg de farverige asiatiske og græske boder og bliv inspireret af græsk brugskunst og asiatiske specialiteter som kalligrafi og origami – eller kinesisk karaoke-kitsch.

Man kan også deltage i en rundvisning i de nye universitetsbygninger og studere den flotte arkitektur og den moderne kunst i bygningerne. Eller komme på en guidet tur i Ørestad Nord og besøge KUA’s nye naboer IT-Universitetet, Karen Blixen Parken og den nye DR By.

Rå muskelkraft
Hvis man får lyst til at hvile hjernen og bruge musklerne i stedet for hjernevindingerne, er man velkommen til at hoppe i Universitetskanalen og afprøve sine evner i kanoerne.

Skulle sulten melde sig efter de fysiske anstrengelser, kan man snuppe en bid mad i fakultetets kantine der byder på mange lækre sager fra ud- og indland.
Både lørdag og søndag serveres der brunch med foredrag fra kl. 10.45 til 12.00.

Seneste