Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Institutleder: Krænkende ritualer skal stoppes

OPTAGELSESRITUALER – Lars Bo Kaspersen, institutleder på Statskundskab, kender ikke til særlige optagelsesritualer under studiestarten, men hvis de forekommer, er det utilstedeligt, siger han.

Det kommer som en overraskelse for institutleder Lars Bo Kaspersen, at de nye studerende på Institut for Statskundskab skal igennem et optagelsesforløb, der blandt andet indebærer sanseløs druk, offentlige beskrivelser af hvordan de vil have sex med deres medstuderende og at de skal trække deres egne bukser ned.

Han vil nu drøfte sagen med studieleder Anders Wivel, når han er tilbage den 21. maj.

»Det er klart, at hvis nogen føler sig krænket, er det utilstedeligt og skal stoppes. Den slags vil vi ikke lægge navn og institutlogo til,« siger han.

Frihed til de studerende

Lars Bo Kaspersen forklarer, at tutorgruppen, de ældre studerende, der arrangerer studiestarten for de nye, skal aflevere et program til studielederen og at han også selv får en kopi.

»Jeg har ikke bidt mærke i, at programmet skulle indeholde nogen form for stødende lege eller aktiviteter,« siger han.

Han tilføjer, at rusarrangementet er en studenterdrevet aktivitet, og at instituttet praktiserer videst mulig autonomi for de studerende. Ledelsen blander sig derfor ikke i, hvad der er planlagt af aktiviteter, så længe de holder sig inden for grænserne.

»Det er klart, at jeg i sidste ende er ansvarlig for, hvad der foregår, og jeg griber også ind, hvis jeg får rapporter om, at tingene ikke er, som de skal være. Det kan vi ikke leve med,« siger institutlederen.

Ingen må krænkes

Han husker, at evalueringen af det forrige introforløb viste, at 97 procent af deltagerne syntes, at det havde været fantastisk.

»Men hvis de sidste tre procent følte, at det var krænkende, er det tre procent for meget,« siger Lars Bo Kaspersen.

Han vil drøfte sagen med tutorgruppen, så snart han har talt med studielederen.

clba@adm.ku.dk

Hvordan har du selv oplevet dit rus-forløb? Skriv til redaktionen på uni-avis@adm.ku.dk, så tager vi måske din historie op.

Seneste