Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

It-problemer udskyder kvote 2-ansøgningsfrist

OPTAG – Hjemmesiden optagelse.dk har været ramt af driftsforstyrrelser. Derfor har Uddannelsesministeriet besluttet at forlænge ansøgningsperioden til og med mandag den 18. marts.

De sidste timer har der højst sandsynligt været godt med panik på drengen hos mange af de håbefulde studerende in spe, der agter at søge ind på en videregående uddannelse via kvote-2 systemet.

Det skyldes ikke kun, at den officielle ansøgningsfrist udløb i dag, fredag den 15. marts. Men også at hjemmesiden www. optagelse.dk – hvor den digitale ansøgningsproces foregår – har været ramt af store driftproblemer både i dag og i går. Det har betydet, at mange ikke har kunnet gennemføre deres ansøgning.

Derfor har uddannelsesministeriet nu valgt, at udskyde ansøgningsfristen med 72 timer. Således bliver den nye ansøgningsfrist mandag den 18. marts klokken 12.

Ansøgere skal ikke bøde for it-koks

Nete Lerdahl Søgaard, der er områdeleder i Styrelsen for Universiteter og Internationalisering under Uddannelsesministeriet, udtaler til politiken.dk følgende:

»Driftsproblemerne på optagelse.dk har medført nedetid på siden. Af hensyn til, at folk kan nå at gennemføre en ansøgning, har man derfor besluttet at forlænge ansøgningsfristen.«

»Der har været ustabilitet på optagelse.dk siden i går aftes, hvor vi fik meldinger om det. Det er en belastningsudfordring, så nogle har været heldige at komme igennem, mens andre ikke har kunnet. Men det skal ansøgerne selvfølgelig ikke bøde for, « siger Nete Lerdahl Søgaard.

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste