Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Julie er bange for at forsumpe, mens universitetet er lukket

Beretning fra hjemme-uni — »Jeg synes, det er svært ikke at ryge tilbage i gamle, dårlige vaner, fra dengang jeg havde en depression. Jeg forsumper hurtigt. Jeg er enormt ekstrovert, og jo mere jeg er alene, jo dårligere får jeg det.«

Julie Holstein læser visuel kultur på Institut for Kunst og Kultur på Københavns Universitet, og lige nu er hun bekymret over, hvor længe hun skal være væk fra fysisk undervisning og sine venner. Her fortæller hun:

Jeg er ret bekymret. Jeg har aldrig været god til at læse, og jeg plejer at bruge undervisningen som min læsning. Jeg er god til at lytte og skrive noter og være til stede, men jeg lærer ikke af at læse. Jeg kan læse en side og ikke ane, hvad der står, så jeg har været nødt til at finde på kreative måder at komme igennem uni på.

Hvis jeg skal være ærlig, så læser jeg ikke rigtig nu. På mit ene fag havde vi gruppearbejde planlagt i denne her periode, så der skulle vi alligevel ikke have undervisning, og min underviser siger, at vi får onlineundervisning til næste planlagte undervisningsgang. På mit andet fag har vi haft en gang onlineundervisning på lidt over en time, og det plejer at vare tre timer.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Det er vanskeligt at lave gruppearbejde lige nu. Vi har prøvet at snakke sammen i gruppen i et opkald over Facebook, men der er jo ikke meget gruppearbejde over det. Det handler mere om at fordele arbejdet, og så må man bare stole på, at de andre laver noget ordentligt.

Jeg ved, underviserne er ved at sætte onlineundervisning op, men jeg er bekymret for kvaliteten. Hvis der bliver skåret mere på undervisningen, så er jeg ikke sikker på, at jeg kan gennemføre mine kurser.

Det er også svært for underviserne, men der er ikke særlig meget klar information. Jeg ved, de gør deres bedste, og at de arbejder på højtryk for at få det til at hænge sammen. Jeg er bare enormt bekymret.

Vi har mange opgaver i løbet af semestret, og fordi alt er så kaotisk lige nu, så er det svært at følge med i det pace og hele tiden lave opgaverne. Det er også svært for underviserne, men der er ikke særlig meget klar information. Jeg ved, de gør deres bedste, og at de arbejder på højtryk for at få det til at hænge sammen. Jeg er bare enormt bekymret.

Onlineundervisning er selvfølgelig bedre end ingenting, men vores undervisning er bygget pædagogisk op, så vi skal svare på spørgsmål og tale med vores sidemakker. Det betyder jo også, at det er sværere at konvertere til undervisning online. For mig er det klart en fordel at være til stede i stedet for at lytte til et ekko på en skærm, og vi ved endnu ikke, om der kommer noget fast onlineundervisning op og stå.

LÆS OGSÅ: 10 tips til at komme videre med dit projekt, mens du er i corona-isolation

Min største bekymring er at falde bagud i denne her periode, for det er sindssygt svært at koncentrere sig, holde disciplinen og lave opgaverne derhjemme.

Jeg synes, det er svært ikke at ryge tilbage i gamle, dårlige vaner, fra dengang jeg havde en depression. Jeg forsumper hurtigt. Jeg er enormt ekstrovert, og jo mere jeg er alene, jo dårligere får jeg det. Normalt er min coping-strategi, når jeg har det sådan at lave aftaler med folk og tvinge mig selv ud, og det er jo ikke rigtigt en mulighed nu.

Seneste