Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Kære Kristian Hegaard og Michael Bjørn Hansen: Træk sagen. Vi er til grin i hele Danmark

DEBATINDLÆG - »Det her er gået for langt,« skriver nyuddannet jurist Leif Donbæk i dette læserbrev om klagesagen på Jura. Han opfordrer begge parter til at trække sagen.

Kære Kristian Hegaard og Michael Bjørn Hansen

Jeg håber, I vil høre på min bøn, for det her er gået for langt. For professionens skyld, så træk sagen.

For kære Michael Bjørn Hansen, jeg forstår udmærket, at du er sur. På Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet har vi en stor Facebookgruppe med +5000 medlemmer, der næsten alle er nuværende eller tidligere studerende på Jura. I denne gruppe har vi de seneste dage kunnet se, hvordan debatten har oprullet sagen og ladet Kristian Hegaard stå afklædt tilbage. Vi har set andre fra det famøse skatteretshold fortælle, at der blev lavet grupper, vi har set, at der fra Kristian Heegard side har været cirkuleret et forkert processkrift – ja, man tænker sit.

Det fremstår efterhånden åbenlyst, at grupperne var dannet, og det lader til, at det var vigtigt, at man kunne hænge dig ud for, at du i det oprindelige udkast til stævning krævede tort – men i det senere processkrift, som også er blevet lagt til grund i retten, har denne påstand været fjernet. Dette kan Kristian Hegaard som stævnet ikke have været uvidende om.

Eller sagt mere kontant: Jeg tror ikke, der er en eneste stud.jur., der ikke er part i sagen, som ikke kan gennemskue, at du har været udsat for en uværdig og unfair behandling, ikke kun af Kristian Hegaard, men også af din arbejdsgiver, Københavns Universitet. Det havde klædt fagansvarlig Rasmus Feldthusen at turde stå på mål for sin medarbejder.

»Gør nu det ærværdige og mortificer klagen. Du ydmyger både dig selv og hele dit fakultet med dette cirkus«

Men derfor er et søgsmål stadigvæk ikke løsningen. Standen bliver nedværdiget, vi er til grin i hele Danmark, for det er ikke blot jer, der skal tage slagene for dette, men derimod alle jurister uddannet fra Københavns Universitet. Det er pinligt ud over enhver grænse. Især det faktum, at én der har et ansvar for at undgå unødig proces, nu tvinger byretten (og senere landsretten?) til at tage stilling til, hvordan en studiegruppe kan defineres.

Gør det ærværdige og træk sagen.

Og kære Kristian Heegaard, jeg tror ikke, der er en eneste af dine medstuderende, uden for de to studenterforeninger Forenede Jurister og Konservative Jurister, som ikke efterhånden har gennemskuet, at det meste af din klage formodentlig var rent digt. Flere fra dit skatteretshold er stået frem og har forklaret, at der var dannet grupper. Der er fremlagt gruppelister, du selv har skrevet dig på. Du fører en sag for ikke at skulle trække et udsagn om, at der ikke var dannet grupper, men det er jo åbenlyst i strid med sandheden. Det er helt simpelt uværdigt for standen.

Går nu det ærværdige og mortificer klagen. Du ydmyger både dig selv og hele dit fakultet med dette cirkus.

Bedste hilsner
Den skamfulde jurist
Leif Donbæk, nyligt uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste