Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Københavns Universitet blandt verdens 109 bedste

Rangliste — Hvert år offentliggør Times Higher Education en liste over verdens 1.000 bedste universiteter fra 77 lande. KU er rykket fra 120. til 109. pladsen, som deles med Aarhus Universitet.

For nylig skrev vi om, at Københavns Universitet beholder sin plads som verdens 30. bedste universitet i den såkaldte Shanghai-ranking.

Der er imidlertid en lang række forskellige universitets-ranglister, der hver især opgør verdens bedste universiteter. En af de mest internationalt anerkendte er Times Higher Education, der vurderer universiteterne inden for områderne: Undervisning (vægter 15 procent), forskning (18 procent), antal citationer, internationalt udsyn og samarbejde med virksomheder.

Syv danske universiteter er med

I 2016 styrtdykkede KU fra en placering som nummer 82 til nummer 120 ud af verdens 1.000 bedste universiteter. Ifølge redaktøren for Times Higher Education World University Rankings, Philip Baty, skyldes tilbagegangen regeringens besparelser på forskning og uddannelse.

Men nu er KU rykket et stykke op ad listen til en placering som nummer 109. Den plads deles med Aarhus Universitet. Som nummer 200 på listen ligger DTU, der er rykket 23 pladser frem. I alt er syv danske universiteter med på Times Higher Educations rangliste.

»Dette års liste vidner om, hvor konkurrencedygtige verdens videregående uddannelser er blevet med top 1.000 universiteter fra 77 forskellige lande. USA dominerer stadig ranglisterne med dobbelt så mange universiteter i top 200 som andre førende nationer, men Oxford Universitet og Cambridge indtager dog de to øverste positioner,«  siger editorial director for Global Rankings Phil Baty i en pressemeddelelse.

Læs mere om Times Higher Ranking og se hele listen her.

Seneste