Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Københavns Universitet dropper it-projekt efter års arbejde

It — KU har efter flere års arbejde opgivet at indføre et nyt it-system til personaleadministration. Kontrakten med leverandøren er ophævet. I stedet beholder KU foreløbig et omkring 20 år gammelt system - fra samme leverandør.

Efter omkring fem års arbejde har Københavns Universitet skrottet udviklingen af et omfattende nyt it-system til personaleadministration, som efter de seneste meldinger ellers skulle have været indført i efteråret 2018. Det fremgår af en meddelelse fra KU’s intranet, som Uniavisen har fået tilsendt.

Det droppede it-system hedder Epos, og det udbydes af virksomheden Azets, som også er leverandør af KU’s nuværende personale-it-system, kaldet ScanPas.

»KU har besluttet at ophæve kontrakten med Azets og dermed også leverancen af Epos, som var planlagt til at blive implementeret i oktober 2018,« står der i meddelelsen fra HR-vicedirektør Lisbeth Møller.

Ifølge vicedirektøren er den direkte årsag en forsinkelse på tre-fire måneder, der skal lægges til flere tidligere forsinkelser af systemet.

»Sammenholdt med en vurdering af at der stadig er væsentlige uafklarede forhold, kunne projektledelsen og systemejer ikke længere stå på mål for projektet,« skriver Lisbeth Møller.

Fortsætter med system fra årtusindskiftet

Det fremgår af HR-vicedirektørens meddelelse, at KU forventer at bruge en del ressourcer på at lukke Epos-projektet ned.

Samtidig skriver Lisbeth Møller, at KU dog vil kunne bruge den viden om »tekniske ønsker og behov, arbejdsgange, krav og løsningsbeskrivelser,« som medarbejdere på KU har fået i de år, de har arbejdet med Epos-projektet, når universitetet skal finde en anden it-løsning.

Københavns Universitets ledelse ønsker ikke over for Uniavisen at kommentere beslutningen om at ophæve kontrakten om Epos-systemet – herunder heller ikke, hvad projektet har kostet universitetet.

En pressemedarbejder hos Azets siger, at firmaet ikke har nogen kommentar.

I fraværet af et nyt system vil KU fortsætte med at bruge det system, som universitetet havde i forvejen, nemlig ScanPas, som er omkring 20 år gammelt på KU.

I december 2014 sagde Lisbeth Møller til magasinet HR Chefen, at ScanPas »er et af vores forretningskritiske systemer og har hidtil understøttet vores arbejdsprocesser, men systemet lever ikke mere op til KU’s voksende krav. Blandt andet mangler vi mere målrettet ledelsesinformation og bedre styring af karriereforløb.«

Seneste