Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

»Kom ned fra tårnet«

»Lad være med at fylde os med slidte floskler og spin,« raser ph.d. fra Biologisk Institut i dette indlæg, stilet til rektor Ralf Hemmingsen

Først og fremmest: At hele verden har en finanskrise skulle gøre det ret åbenlyst, at det danske bruttonationalprodukt vil falde. Det er sørgeligt hvis det er en overraskelse for dig, Ralf.

Vi har set, hvad dine løsninger på administrative problemer er, nemlig flere lag. Lad være med at fylde os med slidte floskler og ukonstruktiv spin så som: »Økonomistyringen på KU giver positive resultater,« når vi gang på gang ser det modsatte som ansatte.

Personligt har jeg været tilknyttet KU siden 2000, hvor jeg startede min uddannelse som biokemiker. I dag er jeg ansat som postdoc. Et eksempel på dine positive resultater er de ph.d-studerendes halvårsrapporter.

Da jeg begyndte, havde vi ingen halvårsrapporter. Siden hen skulle man skrive en halv side om, hvordan ens undervisning og forskning forløb. I dag skal man udfylde et minimum fem sider langt dokument, hvor man blandt andet skal inddele sine kurser i generelle, videnskabelige eller studiegrupper. Hvorfor?

Kæmp for KU, ikke for Sander

Det er allerede ens vejleders ansvar, at man laver sine studier fyldestgørende. Hvorfor skal studerende, vejledere og ph.d-udvalg belemres med ekstra administration. Den eneste grund, jeg ser er, at du, Ralf, er fanget af Parkinsons lov.

Du svarer Roger Garrett med: »Problemet er blevet forstærket af, at en stor del af de penge, vi får, kommer med øgede bindinger og altså ikke kan bruges til lønninger«.

Det ved vi godt, men i stedet for ukritisk at implementere Helges dystopia, kunne du jo kæmpe for den institution, du er blevet hyret til at lede. Nedlæggelsen af universitetsdemokratiet har betydet, at de ansatte har mistet ledelsens loyalitet. Du kæmper for Helge, og du er ikke min rektor.

Seneste