Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU overtager fødevareuddannelse fra Aalborg Universitet

Samarbejde — Cirka 90 studerende fra kandidatuddannelsen i integrerede fødevarestudier flytter den 1. september ind på Københavns Universitet.

De danske universiteter er blevet beskyldt for at kæmpe indbyrdes om at tiltrække nye studerende ved at oprette nye uddannelser med fantasifulde navne, men de kan faktisk godt samarbejde.

Aalborg Universitet og Københavns Universitet er således blevet enige om, at flytte de cirka 90 studerende og tilhørende forskningsgruppe på kandidatuddannelsen Integrerede Fødevarestudier, cand.scient.techn. til KU fra den 1. september 2018.

Uddannelsen har siden 2012 været udbudt på Aalborg Universitets campus i Sydhavnen i København.

Bedre udviklingsmuligheder på KU

Begge universiteter vurderer, at uddannelsen har bedre udviklingsmuligheder i det faglige miljø på KU, der har flere institutter og stærke forskningsmiljøer på området for fødevarer, livsstil og sundhed.

»Overflytningen af fødevareuddannelsen er et konkret eksempel på, at vi på nationalt plan kan og vil arbejde sammen til gavn for det samlede udbud af uddannelser og forskningen. Det viser, at universiteterne er i stand til at samarbejde, hvor det giver god mening,« siger rektor Per Michael Johansen fra Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Ministeren godkendte overflytningen den 19. januar i år, og planlægningen af de mange praktiske forhold er nu i gang

KU vil sikre smidig overflytning

Medarbejderne og de studerende kommer til at høre til på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Institut for Fødevarevidenskab samt på Institut for Idræt og Ernæring, alle på KU’s Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

De flyttes samlet, så de mange igangværende aktiviteter kan fortsætte uforstyrret

»Vi glæder os til at byde velkommen til de nye studerende og ansatte. Vi vil gøre alt for at sikre en så smidig overflytning som muligt og give de studerende og ansatte adgang til hele vores life science-miljø,« siger KU’s rektor Henrik Wegener.

Seneste