Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU overvejer at nøjes med én prorektor

Ledelse — Rektoratet på KU har slået en stilling op, der ligner den, som prorektor Lykke Friis forlader til sommer. Men det er usikkert, om universitetet også hyrer en erstatning for Thomas Bjørnholm, som indtil for nylig var KU's anden prorektor.

»Stillingen som prorektor er nu slået op,« lyder en nyhed på Københavns Universitets intranet. »Den nye prorektor skal arbejde for koordinering og udvikling af universitetets uddannelser i samarbejde med fakulteterne, undervisere, studerende og omverden.«

Stillingen, ikke to stillinger.

Rektoratet vil ikke dele nogen overvejelser om bemandingen i ledelseslaget, men oplyser, at det er »uafklaret,« om KU får brug for én eller to prorektorer i de kommende år.

I de sidste fem års tid har Københavns Universitet været forsynet med to prorektorer, hver til en millionløn og med ansvar for at udvikle henholdsvis universitetets forskning og uddannelser.

Thomas Bjørnholm, der var prorektor for forskning, blev ansat i 2010, mens Lykke Friis blev prorektor for uddannelse – og ansigt udadtil for KU – i 2013. Forinden havde Friis i perioden 2006-9 været prorektor, solo, under daværende rektor Ralf Hemmingsen.

Den nyopslåede stilling som prorektor ligner det job, som Lykke Friis forlader. Den nye prorektor skal blandt andet »arbejde for koordinering og udvikling af universitetets uddannelser i samarbejde med fakulteternes undervisere, studerende og omverdenen.«

Og vedkommende forventes »at repræsentere universitetet i den offentlige debat, og på en klar og forståelig måde bidrage til at tydeliggøre universitetets opgaver, intentioner, mål og resultater.«

»Som rektors stedfortræder,« fortsætter opslaget, »forventes du også at kunne repræsentere universitetet bredt i alle universitetspolitiske spørgsmål.«

Two for the price of one prorektor?

KU’s nuværende rektor, Henrik C. Wegener, der tiltrådte i 2017, kom selv fra et job som prorektor på Danmarks Tekniske Universitet. Her havde han ansvar for forskning, forskningscentre, samarbejdsaftaler og DTU’s internationale relationer. Sådan cirka samme job, som Thomas Bjørnholm tidligere i år forlod på KU for et job som fondsdirektør.

Hvis rektor beslutter at klare opgaverne med at lede forskningen selv, kan universitetet spare en betydelig sum i de kommende år.

Lykke Friis og Thomas Bjørnholm har begge tjent omkring 1,5 millioner kroner om året i jobbet som prorektor.

Annonce

Seneste