Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU-studerende vinder Business Analytics Challenge

Navne — Fire KU-studerende vinder stor erhvervsdyst foran studerende fra Copenhagen Business School, IT-Universitet i København og Aarhus Universitet.

»Det samarbejde var lige til et tolvtal,« sagde prodekan for uddannelse på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Grete Bertelsen.

Rosen var henvendt til fire studerende, der blev fejret på Institut for Matematiske Fag den 7. september 2017. Og samarbejde, det kan de fire studerende, der vandt konkurrencen Business Analytics Challenge (BAC) den 26. juni i år.

De kalder sig Neural Networkers, og den tværfaglige gruppe består af Sebastian Pedersen og Nikolaj Thams, der læser matematik-økonomi, Lasse Petersen, der læser statistik og Simon Harmat, der læser økonomi.

Det er Danske Bank, KMD, Microsoft og Erhvervsstyrelsen, der står bag Business Analytic Challenge, hvor universitetsstuderende fra hele landet får fingre i store mængder data fra den virkelige verden.

Den fulde pakke

Opgaven var at besvare spørgsmålet: Kan Big Data være med til at forudse, om en virksomhed får succes, eller om den fejler?

»Gruppen havde den fulde pakke. Både i forhold til at modellere data, men også i forhold til at forbedre den med eksterne data, som egentlig slet ikke var en del af datasættet i konkurrencen. Så gruppen viste stor kreativitet, og samtidig var de gode til at vise brugen af modellen,« sagde jurymedlem og direktør i Danske Bank Personal Banking Jesper Nielsen, da han begrundede Neural Networkers’ sejr.

Du kan læse mere om konkurrencen og de fire vindere på Institut for Matematiske Fags hjemmeside

Seneste