Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU's nye regler for krænkelser bør rulles tilbage

Krænkelser — Danmark har for nylig importeret en krænkelseskultur, men den bør aldrig få legal særstatus, skriver debattøren.

Tegneren Coco på det franske satiremagasin Charlie Hebdo forlod bladet cirka et år efter det afskyelige 13-dobbelte mord på redaktionen den 7. januar 2015. Hun kunne ikke komme sig over det meningsløse drab på sine venner og kolleger.

Københavns Universitet [bør] nok erkende, at det for nylig instituerede regelsæt med henblik på at imødekomme den ny krænkelseskultur, var en fejltagelse

I stedet valgte hun at rejse verden rundt med hovedbudskabet: Der eksisterer ikke en ret til, at ingen må kunne føle sig krænket.

Det er blandt andet i det lys, man bør imødegå den krænkelseskultur, vi har importeret fra USA.

Der skal ikke institueres specielle regler for, hvad man må og ikke må sige eller gøre ud fra et krænkelseshensyn. Krænkelseshensyntagen bør ikke gives legal særstatus, men bør håndteres inden for rammerne af vores normale forestillinger om, hvad det vil sige at opføre sig ordentligt.

Derfor bør Københavns Universitet nok erkende, at det for nylig instituerede regelsæt med henblik på at imødekomme den ny krænkelseskultur, var en fejltagelse. Selv om det givetvis skete i den bedste mening.

Seneste