Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ledighed blandt nyuddannede: 3 KU-uddannelser i top 5

Statistik — Kandidater fra Ægyptologi, Assyriologi og Nærorientalsk arkæologi har svært ved at finde deres første job, viser tal fra Uddannelseszoom.

(Redaktionens note: efter udgivelsen af denne artikel har det vist sig, at tallene for uddannelsen Assyriologi er forkerte. Læs mere her).

I foråret 2017 gjorde Uddannelses- og Forskningsministeriet det lettere at sammenligne danske videregående uddannelser og erhvervsuddannelser på en række områder. Man kan fx sammenligne en uddannelse på tværs af universiteter, eller holde to uddannelser på samme universitet op mod hinanden.

Uddannelseszoom samler informationen, der er baseret på registre fra Danmarks Statistik for videregående uddannelser, og et stort datasæt, hvor de studerende vurderer deres uddannelser i et digitalt værktøj, hvor unge kan sammenligne op til tre uddannelser på en række parametre om uddannelsernes kvalitet og relevans.

Uniavisen har tidligere i år kværnet en del af tallene og undersøgt, hvilke 20 KU-uddannelser, der kaster den højeste løn af sig, og hvilke 20 KU-uddannelser, der har det bedste sociale studiemiljø.

Nyt notat om ledighed for nyuddannede

Nu har talmaterialet fra Uddannelseszoom kastet et nyere notat fra Uddannelses- og Forskningsministeriet af sig. Denne gang er det dimittendledigheden, der er kommet under lup. Og det ser ikke for godt ud set fra Københavns Universitet, eftersom hele tre KU-uddannelser er blandt de fem kandidatuddannelser med den højeste ledighed blandt de nyuddannede kandidater:

  1. Ægyptologi, Københavns Universitet – ledigheden er på 48 procent.
  2. Assyriologi, Københavns Universitet – ledigheden er på 46 procent.
  3. Æstetik og kultur, Aarhus Universitet – ledigheden er på 44 procent.
  4. Interaktive og digitale medier, Aalborg Universitet – ledigheden er på 44 procent.
  5. Nærorientalsk arkæologi, Københavns Universitet – ledigheden er på 43 procent.

Ministeriets liste fortsætter i en Top 15, og yderligere tre kandidatuddannelser fra KU er med, nemlig Østeuropastudier (ledighed på 36 procent), Visuel kultur (35 procents dimittendledighed) og Teater- og Performancestudier (ligeledes med 35 procents ledighed.).

KU klarer sig godt over en bred kam

En anden tabel i notatet sammenligner universiteternes dimittendledighed fordelt på hovedinstitutioner, og selv om der er altså er en høj ledighed blandt kandidater fra de mindre sprog- og kulturfag på Søndre Campus, så er den samlede ledighed for nyuddannede KU-kandidater nede på syv procent. Tallet er baseret på 26.126 KU-kandidater, der dimitterede i perioden 2012-2014.

Kun kandidater fra Copenhagen Business School og Danmarks Tekniske Universitet har samlet set en lavere ledighed i 4.-7. kvartal efter dimission end KU.

Se hele  Uddannelses- og Forskningsministeriets liste her.

Seneste