Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Lektor til HUMrådet: I tilsviner uddannelse med jeres banner

Blokade — Jeg har stor sympati for, at I protesterer mod forringelser på Humaniora. Men det ligner en hetz, når I fremstiller mit fag, østeuropastudier, som en bunke skrald.

Kære HUMråd, som i øjeblikket blokerer dekanatet på Humaniora

Hvad synes i egentlig selv om den her kommunikationsform? Er det i orden at opsætte bannere, der tilsviner uddannelser på jeres eget fakultet?

Jeg har stor sympati for, at I protesterer mod besparelser og forringelser på Humaniora. Men som underviser på Balkanstudier synes jeg det er ret tåbeligt, når I på jeres bannere rundt omkring på KUA tilsyneladende påstår, at mit fag er blevet til en bunke skrald på grund af sammenlægningen med russisk og polsk i et fælles Østeuropastudier.

Hvis vi ikke havde lavet den sammenlægning, så havde vi slet ikke haft balkanstudier. Så ville vi have haft et mere specialiseret russiskstudie, men KU ville have været fattigere og dummere, fordi ingen studerende fordybede sig i Polen eller Balkan og studerede områdernes sprog.

Nu har vi en uddannelse, hvor vores studerende får et bredt kendskab til Østeuropa og en solid sprogbaseret specialisering i Polen, Rusland eller Balkan. Det er ret fedt.

Fagsammenlægninger bliver kun en succes med jer ombord

Jeg siger slet ikke, at fagsammenlægning er en god ide for alle fag. Jeg siger bare, at hvis man overvejer det ordentligt og samarbejder om det, så kan det være en god model i de tilfælde, hvor det giver fagligt mening.

Det skal selvfølgelig ikke gøres hen over hovedet på de studerende. Jeg er faktisk sikker på, at en af årsagerne til, at vores fagsammenlægning er en succes, er, at vores studerende blandede sig og bidrog til processen.

Derfor synes jeg også, at det er så fornuftigt, når I opfordrer til dialog om dette her. Det vil vi også gerne bidrage til. Desværre synes jeg bare ikke, der er ret meget samarbejde eller dialog over det I laver her. Det ligner mere en fjollet hetz. Og det er emnet egentlig for vigtigt til, synes I ikke?

LÆS OGSÅ: HUMrådets svar til Tea Sindbæk Andersen.

Seneste