Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Svar: Vi vil ikke provokere, men vi synes ikke fagsammenlægninger er fede

Blokade — Det har aldrig været vores intention at provokere, skriver bannerfører for blokaden i et svar til lektor Tea Sindbæk Andersen.

Indlægget er et svar på debatindlægget Lektor til HUMrådet: I tilsviner uddannelse med jeres banner

Kære Tea Sindbæk Andersen

Til at starte med føler jeg mig nødsaget til at knytte nogle ord til det, jeg tolker som værende din overordnede kritik af mig og mine medstuderende, der står bag blokaden: At vi udøver hetz mod Østeuropastudier med vores banner. Jeg har tilladt mig at slå hetz op i ordbogen, og har fået følgende definition: »forfølgelse af nogen gennem (offentlig) forhånelse, kritik el. lign.; kraftig, vedholdende kritik af noget, ofte fra mange sider.«

Som du nok har læst om, afholdt blokaden i forbindelse med årsfesten ved Københavns Universitet en protest foran indgangen. Omkring 70 studerende fra universitetet og en håndfuld støtter deltog. Med til protesten havde vi flere bannere, som kunne tale for os, mens protesten stod på. Herunder det omtalte fagsammenlægnings-banner.

LÆS OGSÅ: Studerende tog imod dronningen med protestbannere og begravelsesstemning

Jeg fortæller dig det her, fordi jeg ønsker, at alle forstår at dette ‘hetz-banner’ er malet lang tid før vi kunne læse dine studerendes brev i Information. Og dette banner blev hængt op sammen med alle de andre bannere fra protesten, uden tanke på at holde jer for munden eller provokere. Det blev hængt op af samme grund som alle de andre bannere på KUA: For at skabe opmærksomhed om de medstuderende, som hver eneste dag holder blokaden på ledelsesgangen.

Der er mere, der samler end skiller os

Hvis du, studerende og undervisere på dit fag har følt, at vi med det omtalte banner har tilsvinet jeres studie, vil vi selvfølgelig undskylde for det. Det har aldrig været intentionen, og jeg er overbevist om at ingen på blokaden har nogen grund til dette.

Jeg ærgrer mig over, at vi igen og igen tvinges til at dvæle ved vores uenigheder, når vi kunne arbejde sammen om alle de ting, vi heldigvis er fælles om. Blandt andet at vi er på samme side, når du skriver, at sammenlægninger kan være en løsning, hvis det fagligt giver mening. Problemet er, at de fagsammenlægninger dekanen har lagt op til i målplanen, ikke er begrundet i et fagligt udbytte, og de er ikke nødvendige. Det handler om at flytte penge rundt.

På Mellemøstens sprog og samfund (MØS) synes vi ikke, at fagsammenlægningen er »ret fed,« som du skriver. Vi oplever, at de små fag (hebraisk, tyrkisk og persisk) bliver kørt over i undervisningen med de arabisk-studerende. Det er hverken underviserne eller de studerendes skyld. Det er konsekvenserne af en fagsammenlægning uden nogen faglig vinding, og det er derfor vi kæmper så hårdt for at det samme ikke kommer til at ske for andre fag. Ikke for at udøve hetz.

LÆS OGSÅ: HUMrådet til ledelsen: Vi får brug for hver sin mægler.

Med håb om forståelse.

Seneste