Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Lockouten er afblæst på KU

Overenskomst 2018 — Lørdag aften den 28. april sank skuldrene i staten. Forhandlerne for de 120.000 statsansatte, deriblandt KU’s 9.390 medarbejdere, fik landet deres deal som de sidste, før der endelig var ’en løsning for alle’.

Endelig kan ansatte og studerende på Københavns Universitet ånde lettet op: Den lockout, Sophie Løhde varslede den 7. marts, endte med forlig efter mange ugers svære forhandlinger.

Den 28. april blev den sidste aftale – de statsansattes – forhandlet på plads i Forligsinstitutionen. FOA’s håndformede papskilte var pakket væk, lærernes forblæste bannere var rullet sammen, og til sidst kunne også akademikerne daffe hjemad i deres skriggule overstræksveste.

Aftalen indeholder blandt andet en overenskomstsikret spisepause, en lønramme på 8.1 procent og en afskaffelse af privatlønsværnet

DM-formand: Det er en milepæl

»Jeg er utrolig lettet og glad lige nu. De lange forhandlinger er mundet ud i et rigtig godt resultat for alle medlemmerne af fagbevægelsen. Det er en vigtig sejr for os, at den betalte spisepause nu er sikret som en overenskomstmæssig rettighed, og der dermed er skabt helt ro om spisepausen for nu og i fremtiden. Ligesom vi er sikret en fremtidig parallel lønudvikling i forhold til det private arbejdsmarked. Det er en milepæl, der rækker ud over OK18,« siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Det er en vigtig sejr for os, at den betalte spisepause nu er sikret som en overenskomstmæssig rettighed

Formand Camilla Gregersen, DM

»På akademikerområdet vil overenskomsten også styrke forskningen, understøtte de mange nye institutionstyper på selvejeområdet, skabe tydeligere karriereveje på det administrative område og give et markant løft til vores unge og nyuddannede medlemmer.«

I de kommende uger vil de aftalte overenskomster komme til urafstemning hos medlemmerne i kommunerne, regionerne og staten.

Se resultatet af forhandlingerne mellem Staten og Centralorganisationernes Fællesudvalg om de generelle vilkår her og resultatet af forhandlingerne mellem ministeren for offentlig innovation og akademikerne her.

Seneste