Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Martin Krasnik: Min mest kiksede eksamen

EVALUERING - Kan man kvaje sig til eksamen og slippe afsted med det? Ja, siger flere af de kendte KU-hoveder, som her deler deres mærkeligste eksamensoplevelse

Martin Krasnik, journalist, 42 år, har læst Statskundskab og Retorik: »Ingen af os kunne se noget som helst«

»På Statskundskab skulle jeg til mundtlig eksamen i Offentlig ret sammen med min studiemakker Aske Munck. Vi boede i London på det tidspunkt og skrev artikler til Weekendavisen og Information – og vi havde virkelig ikke forberedt os godt. Eksamen var i København, og vi begyndte først at læse op i flyvemaskinen.«

»Vi havde tit snakket om, at jeg havde en fordel til eksamen, fordi jeg havde briller og så klogere ud. I flyet blev vi enige om, at Aske skulle låne mine briller. Konsekvensen var, at ingen af os kunne se noget som helst, hverken censor eller eksaminator.«

»Det mest fantastiske var, at vi trak Medieret, som vi ikke havde læst op på. Men brilletricket virkede. I hvert fald bestod vi, måske fordi vi begge sad med tæt sammenknebne øjne og så enormt koncentrerede ud under hele seancen. Jeg er for resten langsynet, og senere fandt vi ud af, at Aske faktisk er ret nærsynet – så han har virkelig ikke kunnet se en brik.«

LÆS OGSÅ: Sofie Carsten Nielsen: Normalt stiller jeg fire vækkeure

Seneste