Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ministeriel fejl medfører optag af 57 ekstra studerende på KU

IT-KIKS – En fejl hos Den Koordinerede Tilmelding har ført til, at 235 ansøgere på landsplan er blevet afvist uden grund. På KU skal man derfor optage 57 ekstra studerende på et år, hvor kapaciteten i forvejen er fuldt udnyttet.

En it-fejl, der først for sent blev opdaget af Uddannelsesministeriet, har fået et større efterspil, idet landets uddannelsesinstitutioner under en måned før studiestart skal forsøge at skabe plads til 235 ekstra studerende.

På uddannelser med adgangskvotienter vil der som regel være en række ansøgere med nøjagtig samme karaktergennemsnit, som ikke alle kan blive optaget. Det er i adgangsbekendtgørelserne fastlagt, at pladserne til denne gruppe skal tildeles ved lodtrækning blandt ansøgerne med samme snit.

I år har it-systemet imidlertid ikke foretaget denne udvælgelse korrekt, hvorfor 235 ansøgere den 30. juli fejlagtigt fik et afslag. Det skulle i stedet have været et optagelsesbrev, og derfor har KU nu fået til opgave at finde 57 ekstra studiepladser.

36 uddannelser berøres

Fejlen vil på KU få betydning for 36 uddannelser. Heraf er Jura værst ramt, da der i år skal findes plads til syv ekstra studerende. På Medicin skal man presse seks ekstra personer ind i undervisningslokalerne.

I alt 57 studerende har således fået besked om, at de kan optages på Københavns Universitet trods tidligere udsendte afslag. It-fejlen har desuden medført, at 29 ansøgere ikke har fået de standby-pladser, de efter adgangsbekendtgørelserne er berettigede til.

I år har KU har udbudt cirka fem procent flere studiepladser end 2011, og har dermed allerede øget kapaciteten til maksimum, ifølge Uddannelsesservice. Ministeriets fejl betyder dog, at topgrænsen for optag alligevel må rykkes en tak op.

Uddannelsesservice vurderer, at der de fleste steder, hvor der skal optages ekstra studerende, trods alt vil blive tale om mindre udfordringer.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste