Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Ny dekan på SAMF: »Der skal mere fokus på trivsel«

Navne — Psykologiprofessor Vibeke Koushede overtager som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet efter Mikkel Vedby Rasmussen, der begrundede sin afgang med uenigheder med rektor.

Den 1. maj 2024 overtager Vibeke Koushede posten som dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet fra Mikkel Vedby Rasmussen. Det oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Mikkel Vedby Rasmussen: Derfor stopper jeg som dekan

Rektor på Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, er glad for valget og lægger vægt på den nye dekans tværfaglige egenskaber:

»Vibeke er en empatisk, inddragende og visionær leder, og jeg glæder mig til, at hun med sin tværfaglige tilgang bliver en del af universitetets øverste ledelse,« siger Henrik C. Wegener om valget af Koushede.

Trygge rammer til store omvæltninger

Da Uniavisen fanger den tiltrædende dekan på en telefonforbindelse, fortæller hun, at der med hende ved roret vil komme endnu mere fokus på trivsel og arbejdsmiljø.

»Jeg lægger meget vægt på, at man skal have trygge rammer. Det vil hele Det Samfundsvidenskabelig Fakultet komme til at mærke – både studerende og ansatte. Hvis man skal skabe gode, innovative løsninger, så kræver det, at man har gode forhold, der giver plads til forskellige kompetencer og ressourcer,« siger hun.

Jeg har i sinde at tage kontakt til alle de råd, nævn og foreninger, som jeg kan få fat på, så jeg er sikker på, at jeg kommer ud i alle fakultetets afkroge.

Kommende dekan Vibeke Koushede, SAMF

Det bliver især vigtigt i den kommende tid, mener den nye dekan, der skal styre fakultetet gennem store omvæltninger, blandt andet flytningen fra Kommunehospitalet til Amager:

»Vi skal både forberede os på den nye administrationsreform, den kommende kandidatreform og ikke mindst udflytningen til Søndre Campus. Derfor bliver min vigtigste opgave som dekan at lede fakultetet trygt igennem forandringer og sørge for, at så mange som overhovedet muligt bliver hørt, og at man føler sig velinformeret. Jeg har i sinde at tage kontakt til alle de råd, nævn og foreninger, som jeg kan få fat på, så jeg er sikker på, at jeg kommer ud i alle fakultetets afkroge,« siger Vibeke Koushede til Uniavisen.

Den nuværende dekan, Mikkel Vedby Rasmussen, annoncerede i august, at han trækker sig. Det skyldtes uenigheder med rektor, der resulterede i, at »personen med færrest stjerner på skuldrene måtte pakke sine ting og gå,« som han sagde i et interview med Uniavisen, som du kan læse her.

Seneste