Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ny minister foreslår tre semestre

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Regeringen vil tune de videregående uddannelser - Studerende vil ikke skynde sig - Aarhus overhaler København på liste over top-universiteter - 11 nye centre skal fremme fremsynet forskning - Life får nyt grundforskningscenter - Den uambitiøse ælling i dansk forskning - Kommission skal kulegrave produktivitet.

Regeringen vil tune de videregående uddannelser

Den nye uddannelsesminister, Morten Østergaard, foreslår at indføre optagelsessamtaler på de danske universiteter for at reducere frafaldet, og han lufter muligheden for at indføre tre semestre i stedet for to for at få de studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet.

Studerende vil ikke skynde sig

Hvis man spørger studerende på Københavns Universitet, er regeringens ide om et tredje semester ikke særlig god. Fra blandt andre flere danskstuderende lyder det samstemmende, at der ikke er tid til et tredje semester, og at det vil blive vanskeligt at fordybe sig i stoffet. Berlingske, Side: 5, fredag 07. oktober 2011

Aarhus overhaler København på liste over top-universiteter

Aarhus Universitet er højere rangeret end Københavns Universitet på liste over de 200 bedste universiteter.

11 nye centre skal fremme fremsynet forskning

Danmarks Grundforskningsfond vil nu indlede kontraktforhandlinger om etablering af 11 nye Centers of Excellence. Næsten halvdelen er fra Københavns Universitet. (Kræver login)

Life får nyt grundforskningscenter

Center for Dynamic Molecular Interactions på Life er blandt 11 nye ´Centers of Excellence´. Danmarks Grundforskningsfond er indstillet på at bevillige op til 49 millioner kroner til centret, der skal have professor Barbara Halkier i spidsen.

Den uambitiøse ælling i dansk forskning

Humanistisk forskning i Danmark er for nationalt orienteret, skriver lektor Rune Graulund i en kronik. Han
understreger, at hverken Københavns Universitet eller Syddansk Universitet vil kunne overhale Harvard, men han fastholder, at et øget internationalt udsyn er nødvendigt.

Kommission skal kulegrave produktivitet

Professor Carl-Johan Dalgaard og Henrik Hansen fra Københavns Universitet er oplagte kandidater til en særlig “produktivitetskommission”, der skal kulegrave, hvorfor Danmark de senere år er sakket stort bagud, når det gælder om at øge produktiviteten.
Berlingske, Side: 4, fredag 07. oktober 2011

clba@adm.ku.dk

Seneste