Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Nyt center for seksualitetsforskning

Professor Henning Bech ved Sociologisk Institut bliver leder for et nyt center for seksualitetsforskning - kultur/samfund/ sundhed.

Centret er under opbygning og vil få til opgave at fremme kritisk forskning af forholdet mellem seksualitet, kultur, sundhed og samfund. Der sigtes specielt mod at inddrage nye forskningstalenter inden for området i samarbejde med seniorforskere.

Det nye center vil fremme studier der
er tværfaglige og kombinerer humanistisk og kulturviden-skabelige, samfundsvidenskabelige og sundheds-videnskabelige kompetencer. Centret vil også åbne for udarbejdelsen af nye og anderledes teoretiske, analytiske og metodiske paradigmer.

Desuden vil centret fremme studier af seksualitetsfeltet i en bred historisk-samfundsmæssig kontekst og som anvender seksualitetstemaer til at kaste lys over andre historisk-samfunds-mæssige forhold.

Ressourcegruppe for centret er Netværk for studier af seksualitet, kultur, sundhed og samfund der udover Henning Bech, professor, dr. scient. soc., Sociologisk Institut, KU, tæller Ning de Coninck-Smith, lektor, dr. phil., Institut for Pædagogisk Sociologi, DPU, Christian Graugaard, cand.med., ph.d., Afdelingen for Medicinhistorie, Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU, Dag Heede, lektor, ph.d., Institut for Litteratur, Kultur og Medier, SDU,
Karin Lützen, lektor, ph.d., Institut for Historie, RUC, Mehmet Necef, lektor, ph.d., Center for Mellemøststudier, SDU og Bente Rosenbeck,, lektor, dr. phil, Center for Kvinde- og kønsstudier, KU.

Seneste