Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Ph.d.-studerende indstillet til kemiens Oscar

HÆDER - Kasper Steen Pedersen fra Kemisk Institut på KU er blandt de udvalgte, der skal kæmpe om den prestigefyldte internationale »Reaxys PhD Prize«.

»Det er vigtigere end en Oscar eller nogen andre filmpriser,« siger Kasper Steen Pedersen og griner.

Han er ph.d.-studerende ved Kemisk Institut på Københavns Universitet (KU) og er netop blevet normineret til Reaxys PhD Prize, der er den mest betydningsfulde æresbevisning, en kemistuderende kan gøre sig håb om at vinde.

»Jeg er meget glad for nomineringen, som jo er en fantastisk anerkendelse af vores bidrag til syntetisk uorganisk kemi. Men det er et hårdt felt, for jeg er oppe imod nogle af de bedste unge kemikere i verden,« tilføjer han.

Hård konkurrence

540 unge ph.d.-studerende var indstillet til de tre priser, og kun 45 af dem er nu nominerede.

De har alle udført original og innovativ forskning inden for alle grene af syntesekemi og demonstreret et overlegent kendskab til metoder og teori.

Nogle af dem har fået deres forskning offentliggjort i prestigefulde tidsskrifter som Nature og Science.

Avanceret kemi

Kasper Steen Pedersen forsker i molekylær magnetisme.

Det er et forskningsfelt, hvor man blandt andet forsøger at udvikle en computerhukommelse, der er millioner af gange mindre end det, vi kender i dag.

For at fremstille de mikroskopiske magneter, som det kræver, skal man udvikle nogle avancerede kemiske metoder.

Alle er vindere

De tre vindere får 2.000 dollars, men selve normineringen er i sig selv en præmie, mener Kasper Steen Pedersen, fordi den betyder et kæmpe skridt fremad for hans forskerkarriere.

Med normineringen følger nemlig et medlemskab af den fornemme Reaxys Prize Club, hvor han får mulighed for at udveksle idéer med nogle af de kommende frontforskere i kemi.

Kasper skal desuden deltage i årets udgave af Reaxys Inspiring Chemistry Conference, en tværgående kemikonference, som i år finder sted i schweiziske Grindelwald.

clba@adm.ku.dk

Seneste