Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Pinds ministerium: Studerendes engagement er »relativt lavt«

Kvalitetsmåling — Studerende på de videregående uddannelser har vurderet deres medstuderendes engagement i ny undersøgelse. Resultatet er »relativt lavt« ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet – og minister Søren Pind mener, at de studerende »skal tage fat og tage ansvar«. Studenterrådet stiller dog spørgsmålstegn ved undersøgelsen og tolkningen af tallet.

Som en del af den omfattende kvalitetsmåling af landets videregående uddannelser, har Uddannelsesministeriet bedt de studerende om at bedømme deres medstuderendes engagement. I alt medvirker mere end 120.000 studerende i undersøgelsen.

Knap 12.000 KU-studerende

I undersøgelsen er de studerende blandt andet blevet bedt om at vurdere udsagnet ‘Mine medstuderende er engagerede i undervisningen’ på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er ‘meget uenig’ og 5 er ‘meget enig’. Samlet set vurderer de studerende på tværs af landets videregående uddannelser deres medstuderendes engagement til 3,66.

God undervisning kræver en indsats fra alle sider og falder til jorden, hvis ikke der er flid og fordybelse af de studerende

Søren Pind, Uddannelses- og forskningsminister

På KU, hvor mere end 11.800 studerende har medvirket i undersøgelsen, ligger tallet dog på 3,8. Det samme gør IT-Universitetet, mens Roskilde Universitet ligger på 3,4, og Aarhus og DTU topper med 3,9.

Resultaterne kommer til at indgå i Uddannelseszoom, der er et digitalt værktøj, hvor unge kan finde oplysninger om uddannelsernes kvalitet og relevans, når de skal vælge studie.

Plads til forbedringer

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind mener dog, at der er plads til forbedringer.

»God undervisning kræver en indsats fra alle sider og falder til jorden, hvis ikke der er flid og fordybelse af de studerende. Man skal også som studerende tage fat og tage ansvar. Det er med til at løfte den samlede kvalitet i uddannelsessystemet,« siger han i en pressemeddelelse, som hans ministerium har givet overskriften ‘Studerendes engagement vurderes som relativt lavt’.

Marie Thomsen, der er næstformand i Studenterrådet, mener dog at 3,8 ud af 5 mulige er et godt gennemsnit:

»Det svarer vel til et tital på den nye skala. Det synes jeg da er godt,« siger Marie Thomsen og fortsætter:

Det svarer vel til et tital på den nye skala. Det synes jeg da er godt

Marie Thomsen, Studenterrådet

»Generelt har vi været ret kritiske over for Uddannelseszoom. Fordi vi synes, at spørgeskemaet er meget i øst og vest. For eksempel er det ikke defineret, hvad det betyder at være engageret i undervisningen – betyder det, at man stiller mange spørgsmål i undervisningen? Jeg ville ikke helt vide, hvad jeg skulle svare.«

Se tallene i undersøgelsen her.

Seneste