Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Regeringen udskyder afsløring af sin SU-reform

SU — I al stilfærdighed har statsministeren udsat sin egen planlagte SU-beskæring.

Der bliver ingen plan for SU-reform i 2017.

»Vi opererer ikke umiddelbart med, at vi skal diskutere SU i 2017,« sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau i weekenden under et regeringsseminar på Fyn.

Ifølge den endnu nye VLAK-regerings endnu nye regeringsgrundlag skal SU’en ellers ‘omlægges’, så penge fra SU i stedet kan gå til en styrkelse af »danskernes kompetencer og dermed også grundlaget for økonomisk vækst.«

Forligskredsen er ikke frisk på ny SU

Det er den tidligere Venstre-regerings SU-politik, der er udgangspunktet, når VLAK-regeringen på et tidspunkt kommer med et SU-udspil. Venstres forslag lød, at SU-modtagere i fremtiden får 800 kroner (efter skat) mindre i SU om måneden, men til gengæld kan låne flere penge af staten.

Vi opererer ikke umiddelbart med, at vi skal diskutere SU i 2017

Lars Løkke Rasmussen til Ritzau

SU-beskæringen er blevet mødt med massiv kritik fra studenterorganisationer og fagforbund som Dansk Magisterforening og DJØF. Dansk Erhverv støttede til gengæld forslaget om at flytte penge fra »pasta til studerende« over til investeringer i bedre uddannelser.

Ifølge Ritzau skyldes statsministerens beslutning om at sylte sin egen reform, at partierne bag den nuværende SU ikke har lyst til at ændre den:

»Det hænger sammen med flere ting. Blandt andet med det forhold, at med de meldinger, der har været i debatten, så er det næppe den store brede SU-kreds, som vi kender den i dag, som sætter sig sammen om at ændre SU’en,« sagde Lars Løkke ifølge JP.

Magistre: beregningerne holdt ikke

Da Venstre-regeringen præsenterede sit forslag om en lavere SU i sommeren 2016, var det dog også hensigten, at reformen først skulle gælde efter et folketingsvalg, altså formentlig for studerende, der begynder at studere i sensommeren 2019.

Ifølge Magisterbladet kan der dog være en anden årsag til, at SU-reformen kommer til at vente, nemlig at beregningerne bag den ikke holder.

 

Seneste